FutbolSadece NationalTurk'de

Beşiktaş’ın Almeida transferindeki fon şifresini NationalTurk çözdü!

Beşiktaş'ın 'Kârlı bir yöntem' olarak nitelediği fonla kadrosuna kattığı Hugo Almeida transferinde aracı olan fon şirketinin büyük ortağı olan ünlü isim Jorge Mendes

Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Sezon başında yaptığı Ricardo Quaresma ve Guti Hernandes transferleriyle Avrupa’da büyük sükse yapan Beşiktaş, devre arasında da Simao Sabrosa, Hugo Almeida ve Manuel Fernandes’i transfer etmişti.

Bu transferler de ses getirmiş, Beşiktaş, 14 puan geride olmasına rağmen şampiyonluk adayı olarak lanse edilmişti.

20 Nisan 2011, NationalTurk Özel Haber

Yıldırım Demirören’in övdüğü yöntemin adı Jorge Mendes

Ancak Hugo Almeida’nın alınış yöntemiyle Beşiktaş, Türkiye’deki transfer piyasasında yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Almeida’nın Beşiktaş’a gelmesinin ardından Başkan Yıldırım Demirören, katıldığı bir televizyon programında fon yöntemini “Beşiktaş ve Türk futbolu için bir kapı açtık.

Para vermeden oyuncu getirmek, para kazanarak satmak gibi. Fon bize sormadan oyuncuyu satamaz” diyordu. Yıldırım Demirören’in dediği gibi fon şirketi Beşiktaş’a sormadan futbolcu satamaz.

Ancak Demirören’in açıklamadığı bir gerçek de Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen bilgilendirme yazısında açıkça görülüyor. Beşiktaş da fon şirketi ile anlaşmadan Almeida’yı satamaz.

Beşiktaş’ın Almeida’nın bonservisi için Werder Bremen’e ödemesi gereken 2 milyon euroyu fon şirketinden alması ve Almeida’nın başka bir kulübe transferi durumunda veya Beşiktaş’ta sözleşme uzatması halinde, her halükarda fon şirketinin bu işten kârlı çıkması, üzerinde çok tartışılacak ayrı bir konu.

Yıldırım Demirören (arkası dönük siyah ceketli), Porto Santo Belediye Başkanı Roberto Silva ( Sırtı dönük Demirören'nn yanıdan oturan) Jorge Mendes (ayakta kravatlı olan), Ahmet Bulut (ayakta, mavi gömlekli) ve Cristiano Ronaldo aynı masada
Yıldırım Demirören (arkası dönük siyah ceketli), Porto Santo Belediye Başkanı Roberto Silva ( Sırtı dönük Demirören’nn yanıdan oturan) Jorge Mendes (ayakta kravatlı olan), Ahmet Bulut (ayakta, mavi gömlekli) ve Cristiano Ronaldo aynı masada

Gizli fon şirketi neyin nesi? 

yunanistan golden visa yurt disi emlak 2024

Bu transferde esas merak edilen, Almeida için Werder Bremen’e sadece 2 milyon euro vererek her türlü kârlı çıkacağı bir işe girişen ve isminin gizli kalmasını Beşiktaş’tan talep eden fon şirketinin kimin olduğu. Beşiktaş, Almeida transferiyle ilgili olarak KAP’a gönderdiği yazıda “Ekonomik Haklara İştirak” sözleşmesini imzaladığı şirketin ismini açıklamamıştı.

Bu şirketin isminin Quality Football Ireland Limited (ISC) olduğu ise daha önce Türk basınında ortaya çıkmıştı. Ancak özellikle Sabah gazetesinin yaptığı haberlerde sadece şirketin ismi verilmiş, detaylar geçiştirilmişti.

NationalTurk olarak Quality Football Ireland Limited şirketini incelediğimizde çok ilginç bağlantılarla karşılaştık. İrlanda resmi kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre şirketin yöneticileri Wendy Merrigan, Rory Williams ve Michael Rubel. ISC’nin ortaklarını incelediğimizde ise enteresan bağlantılar ortaya çıkıyor.

Yıldırım Demiroren Jorge Mendes Cristinao Ronaldo (Porto Santo Hatırası, 2011)
Yıldırım Demiroren Jorge Mendes Cristinao Ronaldo (Porto Santo Hatırası, 2011)

Almeida’nın transferinde 2 milyon euroluk bonservis bedelini karşılayarak futbolcuya ortak olan ve karlı bir işe giren Quality Football Ireland Limited şirketinin en büyük hissedarı yüzde 69’luk payla CAA Sports International.

11 Haziran’a kadar yüzde 70 hisseye sahip olan CAA’nın, bu tarihte, yani transfer döneminin başında yüzde 1 hissesini Goodbody Subscriber One Limited şirketine devretmesi dikkat çekici. Kalan yüzde 30’luk hisse ise yüzde 15’er paylar halinde CAA yöneticileri David O’Connor ve Michael Levine’e ait.

yildirim demiroren ucak tc dmr nationalturk
31 Mart 2011 Tarihinde Yıldırım Demirören’in Özel Uçağı Porto Santo Madeira Havaalanında Vardığında National Turk

Şifre çözülüyor

Peki bu CAA Sports şirketinin, İrlanda’da kurulu olan Quality Football Ireland Limited şirketiyle olan ilişkisi, Beşiktaş açısından neden enteresan? CAA Sports, Amerika kıtasında akla gelebilecek en ünlü sporcuların (NBA, Nascar, NHL vs.) menajerlik haklarını elinde bulunduran dünyaca ünlü bir şirket.

Ve CAA Sports, Amerika’daki hakimiyetinin ardından Avrupa futbolunda da söz sahibi olmak için 2008 yılında Gestifute şirketiyle ortaklık anlaşması imzalıyor. Şifre de burada çözülüyor.

Tekrar hatırlatacak olursak; Beşiktaş’ın 2 milyon euro verip Almeida’nın tüm haklarını eline geçirmek yerine 2 milyon euroyu fon yöntemiyle aldığı şirket olan Quality Football Ireland Limited’in yüzde 69 hissesine sahip olan CAA Sports’un Avrupa’daki ortağı Gestifute. Futbolla yakından ilgilenenler için Gestifute çok tanıdık bir isim.

Bilmeyenler için de biz hemen söylüyoruz; Gestifute, son yıllarda Türk futboluna ve Beşiktaş’a adeta kapak atan, Yıldırım Demirören, Jorge Mendes ve Cristiano Ronaldo ile ortak olarak turizm işine de girdiği iddia edilen, dünyaca ünlü menajer Jorge Mendes‘in şirketi.

NationalTurk olarak, Beşiktaş’ın 2 milyon euro vermek yerine Almeida’nın menajeri Jorge Mendes’in dolaylı da olsa sahip olduğu fon şirketine borçlanarak bu transferi yapmasının yorumunu Beşiktaş ve Türk futbol camiasına bırakıyoruz…

NationalTurk Özel Haberidir. Kaynak Gösterilmeden Kullanılamaz…

BU HABERLERDE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hugo Almeida transferinde çarpıcı bir gerçek daha! Beşiktaş FIFA’ya gidemez!

Bu haberlerde ilginizi çekebilir

NationalTürk’ün ortaya çıkardığı fon skandalı Beşiktaş’ı böyle vurdu

İspanyol hükümeti Arda Turan’a dava açtı

 

8 Mart Kadınlar Günü Turları

NationalTurk

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır.NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

5 Yorum

  1. “AT BİNENİN,KILIÇ KUŞANANIN” DİYE ATA’LARIMIZ BOŞUNA DEMEMİŞLER.LÜTFEN ÖKÜZ’ÜN ALTINDA BUZAĞI ARAMAYIN BEYLER.

  2. Koskoca Beşiktaş’ın 2 milyon eurosu yokmuymuş da iki paralık menajerlere gebe kalmış! Gry gibi sahte beşiktaşlılar oldukça bu kulüp bi yere varamaz. Alayına gider

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Maldivler Turu
Başa dön tuşu