En Son Haberler

Cer Çelik hisselerini yeddi emin olarak teslim alan Avukat Aydoğan Semizer fabrikayı icradan satıyor

Türkiye’deki en eski çelik fabrikalarından biri olan İzmir Bornova’daki Cer Çelik’in icradan satışı ihalesinde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Kadınlar Günü Turları

500 milyon dolar değerindeki, 305 dönüm alan üzerine kurulu Cer Çelik fabrikasının satışını 135 bin TL sermayeli bir şirket istedi.

Söz konusu şirketin sahibi İstanbul Barosu’na üye bir avukat. Av. Aydoğan Semizer, fabrikanın Erol Evcil’e satışı sırasında hisseleri yeddi emin olarak teslim alan isim olarak kayıtlara girdi.

AYDOĞAN SEMİZER ARACI OLDU EROL EVCİL FABRİKAYA GİRDİ

Temeli 1955 yılında Özsaruhan Ailesi tarafından Metaş olarak atılan tesis zaman içinde TMSF denetimine geçti. Fon’un 2006 yılında satışa çıkardığı fabrikayı Cer Metal’in sahibi Tanyeri Ailesi satın aldı. Tesise 130 milyon dolarlık yenileme yatırımı yapan Zeki Tanyeri ve  Ailesi 2008 krizine yakalandı. Aile bireyleri içinde yaşanan sorunlar da eklenince tesis için zorlu bir süreç de başladı.

Fabrikanın sahibi Rıza Kerim’in avukatı da olan Aydoğan Semizer’in aracılığı ile tesis, Nesim Malki cinayeti hükümlüsü Erol Evcil’in denetimine geçti. Şirketin yüzde 42 hissesine sahip Zeki Tanyeri’nin devre dışı bırakılması da, Evcil’in denetimi ele almasına olanak sağladı.

Halen İzmir Aliağa’da tutuklu bulunan Erol Evcil ile, Tanyeri Ailesinin bazı üyeleri arasında yapılan satış sözleşmesi sürecinde, şirket Hisse senetleri yeddi emin olarak Av. Aydoğan Semizer’e teslim edildi. Erol Evcil tarafı ödemeleri yaptıktan sonra hisseler de kendisine geçecekti.

Ancak ödemeler de sorun yaşanmaya başladı. Verilen çekler de karşılıksız çıkınca aile üyeleri sözleşmeye uyulmadığı gerekçesi ile Av. Semizer’den hisselerin iadesini istedi. Ancak, Av. Aydoğan Semizer, taraflar arasında hukuki sorunların olduğunu gerekçe göstererek hisseleri iade etmedi.

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu