Almanya 31 Ülkeye Seyahati Başlatıyor

Almanya 15 Haziran'dan itibaren 26'sı Avrupa Birliği üyesi 31 Avrupa ülkesine seyahatleri başlatmaya hazırlanıyor. Ancak Almanya'nın bazı talepleri var.

Covid-19 salgını nedeniyle 14 Haziran’a kadar dünya çapında seyahat yasağı getiren Almanya 15 Haziran’dan itibaren 31 Avrupa ülkesi için seyahat serbestisi getiriyor.

Alman Haber Ajansı’nın (dpa) haberine göre, 26 AB ülkesinin yanı sıra İngiltere, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lichtenstein’a seyahat kısıtlamaları kaldırılıyor.

Almanya seyahat uyarıları yerine her ülkenin durumuna göre ayrı ayrı seyahat tavsiyeleri hazırlayacak.liyor.

“Avrupa İçi Turizmin Mümkün Kılınmasına Yönelik Kriterler” başlıklı çerçeve belge taslağına göre Alman hükümeti seyahatlere yeşil ışık yakmak için söz konusu ülkelerde bir dizi kriterin yerine getirilmesini talep edecek.

Almanya’nın Seyahat Kriterleri Neler?

Almanya’nın istediği en önemli kriter, ülkede de uygulanan “yedi gün içinde 100 bin nüfus başına 50 yeni enfeksiyonluk üst sınırın aşılmaması”. Almanya’da bu kriter aşıldığı zaman önlemlerin yeniden yürürlüğe gireceği bildiriliyor.

Almanya 31 ülkeden sosyal mesafe kuralı, hijyen, havalandırma, dezenfeksiyon gibi konseptler geliştirilmesini isteyecek. Koruma konseptlerinin, turistlerin hastalanması durumunda uygulanacak önlemleri, test kapasitelerinin yeterliliğini, karantina ve tedavi imkanlarını da kapsaması isteniyor.

Çerçeve belgede turizmin yeniden canlandırılmasının hem seyahat edenler hem Alman seyahat sektörü hem de seyahat edilecek ülkelerdeki ekonomik istikrar açısından önem taşıdığına vurgu yapıldı.

Exit mobile version