Güney Kore ikinci Dalga Korkusu Bar ve Kulüpleri Kapattırdı

Koronavirüs salgınını yendiği düşünülen Güney Kore'de vaka sayıları arttı ve ikinci dalga korkusu başladı.

Güney Kore yeni vakalardaki ani yükselişten sonra ikinci dalgadan korkuyor.

Güney Kore’deki yeni koronavirüs vakalarından oluşan bir grup, ikinci bir salgın dalgası korkusu nedeniyle başkent Seul’deki barların ve kulüplerin kapatılmasına yol açtı.

Güney Kore bugün 34 yeni Covid-19 vakası bildirdi. Bu da son bir aydaki en büyük günlük artış. Ülkedeki toplam koronavirüs vaka sayısı 10 bin 874’e yükseldi.

Güney Kore ilk salgını kontrol altına almak için hızlı bir şekilde harekete geçmiş uyguladığı önlemlerle bir başarı öyküsü olarak görülmüştü.

Ancak Cumartesi günü, kısıtlamaların hafifletilmesinden sadece günler sonra, Seul belediye başkanı, şehirdeki tüm bar ve kulüplerin “enfeksiyon patlaması” korkusundan dolayı kapatılmasını emretti.

Vakalardaki yeni artış, geçen hafta sonu Seul’ün popüler Itaewon bölgesinde bir gece dışarı çıkan 29 yaşındaki bir adamla bağlantılı.

Şimdi sağlık yetkilileri adamla aynı yerleri ziyaret eden yaklaşık 1.510 kişiyi izlemek ve test etmek için uğraşıyorlar.

Cumhurbaşkanı Moon Jae-in gece dışarı çıkanlardan oluşan yeni enfeksiyon kümesinin salgının her an yeniden ortaya çıkabileceğine dair bir farkındalık yarattığını söyledi.

Exit mobile version