İstifa Etti! “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma”

Katıldığı bir video konferans sırasında kameranın açık olduğunu fark etmeyip "Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma" diyen dekan istifa etti.

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Acar, video konferans sırasında söylediği “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma” sözleri sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında istifa etti.

Dekan Orhan Acar, bir video konferans sırasında kameranın açık olduğunu unuttu ve sesli bir şekilde “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma” dedi. Tabi ki bu sözlerin ardından sosyal medyanın gündemine oturdu ve yoğun tepki topladı.

İstifasını Üniversite Açıkladı

Gazi Üniversitesi yaptığı açıklamayla Prof. Acar’ın istifa ettiğini duyurdu:

“Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Orhan Acar’ın sosyal medya ve basına yansıyan ifadeleri nedeniyle yasal süreç başlatılmış olup, sürecin selameti açısından kendisi 13.05.2020 tarihinde istifa etmiştir.”

#GaziFenDekanıYanındayız diye tag açıldı

Dekan Acar’a tepki gösterenlerin yanı sıra destekleyenler ise şaşırttı. Twitter’da #GaziFenDekanıYanındayız diye tag açan bazı kullanıcılar “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma” diyen Orhan Acar’a destek verdi! Destek verenlere tepkiler de çoğaldı.

“yeni bir şey değil ki, yıllardır devam eden ortalama Türk erkeği kafası işte bu. “kızların resimlerine bakalım” zevzekliği her yerde. kadınlar özgür ve eşit olmadan, erkekler de gelişemez. ancak bu kadar. #GaziFenDekanıYanındayız yazanlar, bir gün gelir o zevzeklik sizi de bulur.”

Gazi Üniv. dekanının durumuna dair yine kamplaşınca yazmak şart oldu:
1- Bu tavır, sadece bu hocaya özgü değil. Yaygın bir durum ve erkek eğlencesi olarak normal karşılanıyorSomurtan surat
2- Yeni değil, hep vardı. Mücadele ettik başaramadık
3- Politik değil, her partide varlar.
4- Düzelmez!

Exit mobile version