Ekonomi

İşten çıkarma yasağı uzatılacak mı?

Koronavirüs salgınıyla birlikte çalışanları korumak adına işten çıkarma yasağı uygulanmaya başladı. Söz konusu karar 17 Mart 2021'de sona erecek. Ancak pek çok kişi bu kararın uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor.

Yurt Dışı Konserler

2019 yılının aralık ayında Çin’in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan koronavirüs salgını birkaç içerisinde dünyanın dört bir yanına ulaştı. Türkiye’de ilk vaka 11 Mart’ta tespit edildi. Geride kalan bir yılda koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 29 bini aştı. Salgınla birlikte hem çalışanları hem de işverenleri destekleyen paketler uygulanmaya başladı. Nisan ayıyla birlikte işten çıkarma yasağının uygulanacağı açıklandı. Peki, işten çıkarma yasağı ne zaman bitecek?

İşten çıkarma yasağı uzar mı?

İşten çıkarma yasağı 17 Mart 2021’de sona erecek. Ancak çok yüksek riskli illerde yeme-içme sektöründe kısıtlamalar devam ediyor. Kısıtlamalar sebebiyle işten çıkarma yasağının uzatılacağı kulislerde konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yasağı 30 Haziran 2021’e kadar uzatma yetkisi bulunuyor.

Nakdi destek maaşı ne zaman sona erecek?

İşten çıkarma yasağının yanı sıra ücretsiz izne çıkarılanlara her ay maaş ödeniyor. 1168 TL olarak ödenen nakdi destek maaşı asgari ücret zammının ardından 1420 TL’ye çıktı. Nakdi destek maaşı da işten çıkarma yasağı gibi 17 Mart 2021’de sona erecek. Şayet istihdamın devamı için işten çıkarma yasağı haziran ayı sonuna kadar uzatılırsa nakdi destek maaşı da uzatılmış olacak.

Yunanistan Golden

Aslı

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu