Ekonomi

Piyasalar Durulmuyor! MB’den Son Dakika Açıklaması

Dolar, Euro ve gram altındaki tarihi rekorların ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son dakika açıklaması yaptı.

Yurt Dışı Konserler

Piyasalar çalkantılı bir gün geçirirken ABD doları 7.29 ile tarihi rekorunu kırdı. Euro da rekorlarını devam ettirerek 8.68 liraya kadar yükseldi. Gelişmelerin ardından Merkez Bankası ilk açıklamasını yaptı.

Bankadan yapılan yazılı açıklama şöyle;

“Uygulamaya alınan mali ve parasal politikalar küresel salgın hastalığın Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin sınırlandırılmasında ve üretken kapasitenin korunmasında başarılı olmuştur. Son dönemde açıklanan veriler iktisadi toparlanmanın güç kazandığına işaret etmektedir. Bu bağlamda Ağustos başı itibarıyla iktisadi faaliyetteki normalleşme süreciyle birlikte, hedefli ilave likidite imkânları kademeli olarak azaltılacaktır.

Öte yandan, piyasalarda oluşan fiyat gelişmeleri yakından izlenmektedir. Merkez Bankası, fiyat istikrarı ve finansal istikrar temel amaçları çerçevesinde, elindeki bütün araçları piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda kullanacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu