Ekonomi

Türkiye Malezya ve Çin’in 3’lü petrol hamlesi

Türkiye’nin Malezya ve Çin ile ortak bir petrol hamlesine hazırlığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, petrol arama faaliyetlerinin yeni bir rotada gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kadınlar Günü Turları

Türkiye’nin petrol arama faaliyetlerinde Malezya ve Çin ile bir ortaklık yapmaya hazırlandığını dile getiren Erdoğan, “Bu konuyla ilgili belirlenen bir iki bölgede müşterek çalışma planlıyoruz. İnşallah bu çalışmada bir tarafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı öbür tarafta PETRONAS ve bir diğer tarafta Çinliler, belki 3 ayaklı olarak inşallah bir adımı da beraberce atacağız” ifadelerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti sonrası dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah yeni müjdeler olacak

Abdülhamid Han sondaj gemisinin faaliyetleri ve Yunanistan’ın takındığı tavra ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii özellikle bu üç kardeşin adını alan bu destek gemilerinin Abdülhamid Han’a refakat etmesi gerçekten sevindirici, bizleri de mutlu eden bir hadise. İnşallah buradan beklenen neticeler alınmaya başlarsa tabii bizi çok daha mutlu edecek. Bu sondaj gemimiz şu anda dünyada sayılı gemiler arasında. 12 bin metreye kadar sondaj yapabilme kabiliyetine sahip. Alanında şu anda eşi benzeri yok. Böyle bir özelliği, böyle bir güzelliği var. Beklentimiz inşallah yeni müjdeler olması. Bakalım ne getirecek” şeklinde konuştu.

Türkiye Malezya ve Çin’in 3’lü petrol hamlesi:

Türkiye’nin Malezya ve Çin ile ortak bir petrol hamlesine hazırlandığını sinyalini de veren Erdoğan, “Tabii başta ana muhalefet olmak üzere birileri bundan çok rahatsız oluyor. Gemiye Abdülhamid Han ismini koyduk. Bundan kimlerin rahatsız olduğunu gördünüz. Düşünün, siyaset yapıyor ve tarihçi, tarihi çok iyi bildiğini söylüyor. Nasıl biliyorsa tarihi? Abdülhamid Han’a saygısızlık yapacak kadar ileri gidebiliyor. Lafa da geldiği zaman muhafazakâr havalarına giriyor. Öyle veya böyle biz Abdülhamid Han sondaj gemimizle inşallah o beklenen neticeleri aldığımız anda bunu milletimizle paylaşacağız. Hele hele bir de inşallah doğal gazımız, petrolümüz çıkmaya başladığı andan itibaren çok daha farklı olacak. Bu arada Sayın Malezya Kralının ülkemizi ziyaretinde bazı konuları görüştük. Bunlardan bir tanesi de PETRONAS ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının ortaklaşa bir adım atması hususuydu. Bu konuyla ilgili belirlenen bir iki bölgede müşterek çalışma planlıyoruz. İnşallah bu çalışmada bir tarafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı öbür tarafta PETRONAS ve bir diğer tarafta Çinliler, belki 3 ayaklı olarak inşallah bir adımı da beraberce atacağız. Tabii sevincimiz şu anda 4 tane sondaj gemimiz var, 2 tane sismik araştırma gemimiz var. Bütün bunlarla beraber artık bir gücüz. Allah sonucunu da inşallah hayır verir” dedi.

Türkiye ve Malezya için yeni rota

Erdoğan, ‘Malezya ile olan bu ortak arama faaliyetleri Akdeniz’de, Karadeniz’de mi yoksa başka bölgelerde mi?’ şeklindeki soruya ise, “Hayır başka…” yanıtını verdi.

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu