Gündem

65 yaş üstü hafta sonu sokağa çıkabilecek mi? 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri

Koronavirüs salgınında yerinde karar dönemi başladı. 1 Mart itibariyle kararlar illerdeki vaka sayılarına göre veriliyor. 65 yaş üstü sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili son durumu merak ediyor.

Kadınlar Günü Turları

Koronavirüs salgını boyunca bulaş zincirinin kırılması için risk grubunda yer alan 65 yaş üstüne pek çok kısıtlama uygulandı. 12 Şubat’tan itibaren 65 yaş üstü aşı randevusu almaya başladı. Hem aşı uygulaması hem de bazı illerde vakaların azalması sebebiyle 65 yaş üstü kendilerine uygulanan kısıtlamanın son durumunu merak ediyor.

65 yaş üstü hafta sonu sokağa çıkabilecek mi? 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri

Düşük ve orta riskli bölgelerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise 65 yaş üstü 10.00-14.00, 20 yaş altı 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabiliyor.

Düşük ve orta riskli illerde hafta içi uygulanan 21.00-05.00 saatlerindeki kısıtlama hafta sonlarında uygulanacak. Söz konusu saatlerde tüm vatandaşlar gibi 65 yaş üstü ile 20 yaş altının da sokağa çıkması yasak.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde Pazar günleri sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Vatandaşlar Pazar günleri yürüme mesafesindeki dükkanlardan temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ancak azar günü söz konusu illerde 65 yaş üstünün temel ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkması yasak. Bu sebeple 65 yaş üstü ihtiyaçlarının giderilmesi için Vefa Destek Birimlerini 112, 155 ve 156 nolu numaralardan arayabilir.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Yunanistan Golden

Aslı

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu