GündemFutbolSağlık

Alman aşısı Türkiye’ye geldi mi? 60 yaş üstü ne zaman aşı olacak?

Türkiye’de aşı uygulaması devam ediyor. Özellikle 60 yaş üstü vatandaşlar kendilerine aşı sırasının ne zaman geleceğini merak ediyor.

Yurt Dışı Konserler

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, 17 Mart Çarşamba günü video konferans yoluyla toplantı yaptı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı bir açıklama yaptı. 2021 yılının umut ve zafer yılı olacağını ifade eden Koca, aşılarla ilgili önemli bilgiler de paylaştı.

Yerli aşının önemine değişen Bakan Koca, Alman aşısının ilk partisinin Türkiye’ye geldiğinin bilgisini de verdi.  Türkiye’nin aşı tedariki noktasında yaşanacak muhtemel sorunları öngörerek erken harekete geçtiğini vurgulayan Koca, “Aşıya erişim konusundaki küresel sorunların aşılması, yerli aşı çalışmalarımızdaki gelişmeler açısından yeni, net adımlar atmakta olduğumuzun da bilinmesini isterim” dedi.

Alman aşısı Türkiye’ye geldi mi?

Bakan Koca, “Aşı konusunda şu an olduğundan daha da fazla emniyette olmanızı sağlayacak bilgiler vermek istiyorum. Halihazırda kullandığımız aşıdan farklı bir aşı olan BioNTech aşısının testlerde kullanılacak olan ilk 5 bin 800 dozu ülkemize ulaştı. Uygulanmak üzere bu ay 4,5 milyon doz daha gelecek. Bu sırada aşının testleri tamamlanmış olacak. Bu aşı da aşı sırası gelenlere yapılacak” dedi.

60 yaş üstü ne zaman aşı olacak?

Bakan Koca, 65 yaş üstü ve sağlık çalışanlarının aşılarının tamamlandığını belirterek, “Gelecek haftadan itibaren bir alt grubun, yani 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacak. Yaşınız 60-65 arasındaysa lütfen telefon mesajlarınızı dikkatle takip edin” uyarısında bulundu.

Korona aşı randevusu nasıl alınıyor?

MHRS randevu sistemi

Yunanistan Golden

Aslı

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu