Gündem

Asker Terhisleri Ne Zaman Başlayacak?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 1 Haziran'dan itibaren orduda normalleşmenin başlayacağını, askerlerin de 31 Mayıs'tan itibaren terhis olacağını söyledi.

Kadınlar Günü Turları

Bakan Akar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 1 Haziran’dan itibaren normalleşmenin başlayacağını açıkladı.

NTV yayınına katılan Hulusi Akar koronavirüs tedbirleri çerçevesinde ertelenen terhis işlemlerinin 31 Mayıs’tan itibaren başlayacağını belirterek bedelli askerlikte ilk alımın da 5 Haziran’da başlayacağını duyurdu.

Akar operasyon bölgelerinde Covid-19 vakası olmadığını belirterek “Normalleşme planına ilişkin, ilgili arkadaşlarımızla çalıştık. Buradaki en önemli unsurlardan birisi de operasyonların engellenmemesiydi. Onu da başardık. Personel temin, atama erteleme, okullardaki eğitim ertelenmişti. Bunları 1 Haziran’da başlatacağız” diye konuştu.

31 Mayıs’tan itibaren terhislerin başlamasını planladıklarını dile getiren Hulusi Akar “Celp işlemleri de 5 Haziran’dan itibaren başlayacak. Bedelli askerlik uygulamasında yeni alım 20 Haziran’da başlayacak. Askere alınacaklara da koronavirüs testi yapılacak” dedi.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu