Gündem

Ayasofya’nın eski imamı da raydan çıktı… “Hepinize kaliteli pamuk aldım”

Kadınlar Günü Turları

Ayasofya’nın eski imamı Mehmet Boynukalın, yaptığı açıklamalarla tartışılmaya devam ediyor.

İçki yasağına karşı yaptığı açıklamalarla kamuoyunun tepkisini çeken Boynukalın, kendisine maaşını içkiden alınan vergilerle verildiğine dair söylenen sözlere tepki gösterdi.

Boynukalın yaptığı paylaşımda, “Helal haram nedir bilmeyen adi bir güruh kalkmış bana helali haramı öğretmeye kalkıyor. Devletimin üniversitesinde din dersi verip helal hatta farz olan bir iş yapıyor ve karşılığını helal olarak alıyorum. Sizin pisliğinize ihtiyacım yok. Alayınızın cehenneme kadar yolu var” ifadelerini kullandı.

Boynukalın devamında ise şunları söyledi:

“Bu güruh helal haram nedir bilmiyor; paranın itibari bir şey olduğunu da anlamıyor. Önemli olan yaptığınız işin helal olmasıdır. Devletin kasasına bu paranın nereden geldiği sizi ilgilendirmez. Evet düzeltilmesi gerekir; ama o ayrı bir konudur.

Merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım.”

Boynukalın’ın sözlerine kamuoyundan büyük tepki geldi. Gelen tepkiler sonrasında imam Boynukalın, önce Twitter hesabını korumaya aldı daha sonra da kapattı.

Ayasofya'nın eski imamı da raydan çıktı... "Hepinize kaliteli pamuk aldım"

ATEİZM DERNEĞİNDEN TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan Mehmet Boynukalın’a dikkat çeken bir teşekkür de geldi. Ateizm Derneği, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Boynukalın’a teşekkür etti.

Ateizm derneği paylaşımında, “pamuk” tweetinin görselini kullanarak, “Ateizmin yaygınlaşmasında ve araştırılmasında gösterdiğiniz üstün gayret için dernek olarak size büyük bir teşekkür borçluyuz. Böyle devam etmenizi diliyoruz” diye yazdı.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu