GündemEn Son Haberler

Barış Pehlivan: İddialar Sonrası 3 İlde Savcılar Harekete Geçti

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili olarak İstanbul, Ankara ve Muğla'da soruşturma başlatan savcılar olduğunu ileri sürdü.

Kadınlar Günü Turları

Sedat Peker’in gündemi sarsan iddiaları ardından bazı savcıların harekete geçtiği ileri sürüldü.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan bugünkü yazısında savcıların İstanbul, Ankara ve Muğla’da soruşturmalar başlattığını belirtti.

Pehlivan yazısında, “Hem videoların çözümleri, hem baroların şikâyetleri hem de açık kaynaklardaki haberler dosyalanmaya başlanmış. Soruşturmaların İstanbul, Ankara ve Muğla’da yapıldığını öğrendim. İçeriklerine dair şu an dışarı bilgi sızdırmamak için uğraşıldığını fark ettim. Belki de bu yüzden UYAP’a bile yüklememişlerdir şu aşamada…” ifadelerini kullandı.

Barış Pehlivan’ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

Hep o haklı serzeniş: Görevini yapacak bir savcı aranıyor.

Lağım çukurunu temizlemeye yardımcı olacak yargı sürecinin başlaması gerekiyor.

Duydum ki o savcılar bulunmuş. Sedat Peker’in videolarındaki iddialar ve isimler için birkaç ilde soruşturmalar başlatılmış.

Hem videoların çözümleri, hem baroların şikâyetleri hem de açık kaynaklardaki haberler dosyalanmaya başlanmış. Soruşturmaların İstanbul, Ankara ve Muğla’da yapıldığını öğrendim. İçeriklerine dair şu an dışarı bilgi sızdırmamak için uğraşıldığını fark ettim. Belki de bu yüzden UYAP’a bile yüklememişlerdir şu aşamada…

Nereye evrilir bu soruşturmalar, ileride göreceğiz.

Hani kulaktan kulağa fısıldanan “Erdoğan bu rüzgârı Temiz Eller Operasyonu yaparak lehine çevirir” tezi mi gerçekleşir, bilmiyorum.

Neyse…

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kısa süre önce yaptığı bir açıklamayla bitireyim:

“Elbette soruşturmada esas olan gizliliktir ama bu gizlilik, hakikati toplumdan kaçırmak anlamı taşımaz. Bu sürecin amacı bir yanda kişi şeref, onur ve haysiyetini korumak, diğer yanda soruşturmanın somut delile dayalı olarak etkili yürütülmesini sağlamaktır. Bir suç iddiasını ve işin aslını araştıracak olan savcılarımızdır.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu