GündemFatih Altaylı Yorumluyor

Fatih Altaylı: Talimat Gelmiş, Merve Akpınar Okuluna Alınmadı

Fatih Altaylı; 13 yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar'ın Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün talimatıyla okuduğu İmam Hatip Lisesine alınmadığı iddia edildi.

Kadınlar Günü Turları

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, verdiği röportajla Türkiye’nin gündemine oturan 13 yaşındaki sporcu Merve Akpınar’ın bir grup gazeteci ile birlikte gittiği okuluna sokulmadığını yazdı.

Fatih Altaylı, bu olay Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) için büyük bir ayıptır.

“Çünkü okulun bağlı olduğu Haliliye Milli Eğitim Müdürlüğü böyle bir talimat vermişti” diyen Fatih Altaylı, bunun Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) için büyük bir ayıp olduğunu söyledi.

‘Milli Eğitim’in bir büyük ayıbı’ başlıklı yazısında bu iddiayı köşesine taşıyan Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı şunları yazdı:

“Yurt içinden ve yurt dışından epey bir destekleyen oldu, yaşadığı sıkıntıları aşması için elinden geleni yapma sözü verdi kızın azmine hayran olanlar. Genç sporcu hem kızlara yönelik toplumsal baskıdan, hem de spor konusunda okulundaki fiziksel yetersizlikten söz etti.

Ve dün Merve bir grup gazeteci ile okuluna gitti. Kendisine söz verilen yardımları okuluna yönlendirmek, okuduğu İmam Hatip Ortaokulu’na spor tesisleri kazandırabilmek umudu içindeydi.

Ve ne oldu biliyor musunuz! Merve okuluna sokulmadı. Çünkü okulun bağlı olduğu Haliliye Milli Eğitim Müdürlüğü böyle bir talimat vermişti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili pek çok suçlama, pek çok eleştiri var. Pandemi dönemi kararsızlıklarını, aksaklıklarını bir tarafa bıraksak bile Kuran Kursları ile ilgili Bakanlığın bilgisizliği ve sorumsuzluğu son derece tartışmalı konular. Ama Merve’nin okuluna alınmaması da en az onlar kadar vahim bir durum. Ve bir Bakanlık için büyük ayıp.”

Haliliye Kaymakamlığı Yalanladı

Haliliye Kaymakamlığı ise Merve Akpınar’ın İmam Hatip Lisesi olan okula alınmadığı iddiasını yalanladı. Yapılan açıklama şöyle;

“Türkiye Hentbol Federasyonu’nun daveti ve Şanlıurfa Valiliği’nin 27 Haziran 2021 tarihli onayıyla 22 kişilik kafileyle Ankara iline giden öğrencimiz Merve Akpınar’ın antrenman sırasında verdiği demeç, kendisini Türkiye’nin gündemine taşımış ve basının ilgi odağı olmuştur. Başarılı öğrencimiz Merve Akpınar, Şanlıurfa’ya dönüşünde de basın kuruluşları tarafından kendisine gösterilen ilgi sebebiyle ailesiyle birlikte çeşitli basın kuruluşlarıyla röportajlar yapmış, öğretmeni ile de röportaj yapılması talebi üzerine başlatılan izin süreci de Şanlıurfa Valiliğince aynı gün içinde uygun görülmüştür. Haberlerde iddia edilen, öğrencimizin ve ailesinin okula alınmadığı ifadeleri gerçeği yansıtmamakta olup, öğrencimiz, ailesi ve basın mensupları bu süreçte okulumuzda misafir edilmiş, ancak basın mensuplarımız izin sonucunu beklemeden okuldan ayrılmışlardır. İlçe olarak başarısından gurur duyduğumuz öğrencimize ve arkadaşlarına daha iyi şartlarda spor yapabilmeleri için, ilgili bütün kurumlarımızca her türlü destek verilmeye devam edilecektir.”

Yunanistan Golden

Fatih Altaylı

Ünlü Türk gazeteci, köşe yazarı, televizyon sunucusu ve medya yöneticisi olan Fatih Altaylı 'nın yazıları ve Fatih Altaylı Yorumlarının sayfalarımızdan takip edebilirisiniz...

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu