GündemEn Son Haberler

Hadi Özışık ve kardeşinin evlerinde ve işyerinde arama yapıldı

Kadınlar Günü Turları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, haklarında suç duyurusunda bulunduğu Süleyman ve Hadi Özışık kardeşlerin sahibi olduğu internet sitesinin ofisinde ve evlerinde arama yapıldığı bildiriliyor

Demirören Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Ataşehir’deki ofiste yapılan aramada, Özışık kardeşlere ait ‘telefonlara ve dijital materyale’ el koyuldu.
Hükümete yakın A Haber kanalında yer alan habere göre, Süleyman Hadi Özışık kardeşlerin evlerinde de arama yapıldı.

Süleyman Soylu’nun suç duyurusu, Sedat Peker’in Hadi Özışık ile yaptığı telefon konuşmalarının kayıtlarını yayınlaması sonrası geldi.

Bakan Soylu’nun son suç duyurusunda, Hadi ve Süleyman Özışık hakkında “hakaret”, “iftira” ve “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım” iddiaları yer alıyor.

Söz konusu suç duyurusu dilekçesinde, “Peker’in 18 Mayıs’ta sosyal medya hesabından, başlatılan soruşturmaları sulandırma, kamuoyunda kendi lehine algı oluşturma çabasıyla Hadi Özışık ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin 2 video yayınladığı” ifadesi yer alıyordu.

Süleyman Soylu’nun avukatının sunduğu dilekçede, şu suçlamalar da yer alıyor

“Ancak videonun içeriğinden müvekkilimin bu görüşmenin gerçekleştirildiğinden, görüşmede geçen olaylardan bilgisinin olmadığı çok net bir şekilde anlaşılmaktadır. Diğer yandan bu görüşme aslında şüphelilerin acizliğini, müvekkilime yönelik kumpaslarını da net bir şekilde ortaya çıkarmaktadır. Müvekkilimin video içeriğinde kendisiyle görüşmeye geldiği iddia olunan Süleyman Özışık ile 20 Haziran 2020’den bu yana görüşmesi olmamıştır.”

Bakan Süleyman Soylu, TRT Haber’de katıldığı bir yayında,  Özışık kardeşleri yıllardır tanıdığını belirtti.

Süleyman Soylu, Hadi Özışık için “keklemişler”

Son tartışma nasıl başladı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Salı günü Halk TV’de katıldığı bir programda, Özışık kardeşleri işaret ederek, iki ismin Bakan Soylu’nun mesajlarını organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında iddianame hazırlanan Sedat Peker’e iletip iletmediğini sordu.

Bunun üzerine internethaber.com sitesinin kurucusu Hadi Özışık, programın sunucusu Fatih Ertürk’e attığı SMS’te “Görüşen şerefsizdir” diye yazdı.

Ardından da gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube programına katılan Hadi Özışık, “Sedat Peker’e ben Süleyman Soylu, senin için işte Berat Albayrak’ın videosunu yayınlama gibi bir ifade bir mesaj götürmüşsem ya da Süleyman Soylu bana böyle bir mesaj vermişse, ben şerefsizim haysiyetsizim. Benim ne Sedat Peker’le ne Süleyman Soylu’yla böyle bir konuda konuşmam olmadı. Asla ve kata. Süleyman Soylu’ya muhalefet et, yalanları üfür, millet de inansın” ifadelerini kullandı.

Sedat Peker Twitter’da iki video paylaştı

Sedat Peker ise bu gelişmenin ardından Twitter hesabından Hadi Özışık ile yaptığı telefon görüşmesine ait iki video yayımladı. Özışık kardeşlerin Soylu ile kendisi arasında aracılık yaptığı yönündeki iddiaları yalanladığını hatırlatan Peker, “‘Söyleyen şerefsizdir’ demişler. Ben kimseye hile yapmam ancak kendimi de rezil duruma düşürmem” dedi.

Seker’in yayımladığı ilk videoda Hadi Özışık’ın Soylu ile görüştüğünü ve o görüşmeye dair diyalogları anlattığı görülüyor. Hadi Özışık, “iki sevdiği dostu arasında arada kaldığını” söylüyor.

Yayımlanan ikinci videoda ise Hadi Özışık, Sedat Peker YouTube için çektiği videoda adının çıkarılmasını istiyor ve “Süleyman Bey’le görüşmeye giden Süleyman Özışık” diyor.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu