Gündem

İl il koronavirüs risk durumu! İllerin risk durumu ne zaman güncellenecek?

1 Mart itibariyle 81 il vaka sayılarına göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek risk gruplarına ayrıldı. Hangi ilin hangi risk grubunda olduğu merak ediliyor. Ayrıca milyonlarca kişi illerdeki risk durumunun ne zaman güncelleneceğini araştırıyor.

Yurt Dışı Konserler

Koronavirüs salgınında 1 Mart 2021’de yeni bir döneme geçildi. Bilin insanlarının uzun süredir dile getirdiği ‘yerinde karar’ dönemi 1 Mart’ta başlatıldı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve kabinenin kararıyla 81 il risk gruplarına ayrıldı. Mavi renk düşük, sarı renk orta, turuncu renk yüksek ve kırmızı renk çok yüksek riskli illeri ifade ediyor. İllerdeki risk durumuna göre ise kısıtlamalarla ilgili revize yapıldı.

Hafta içi kısıtlaması hangi illerde sürüyor?

Düşük ve orta riskli illerde sokağa çıkma yasakları hafta içi ve hafta sonu 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanıyor. Söz konusu illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altının sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Düşük ve orta riskli illerde kafeler, restoranlar vs. açıldı.

65 yaş üstü yasakları kaldırıldı mı?

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde 65 yaş üstü 10.00-14.00, 20 yaş altı 14.00-18.00 saatleri arasında dışarı çıkabiliyor. Söz konusu illerde Pazar günleri sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam ediyor.

Yüksek riskli illerde işletmeler açılırken çok yüksek riskli illerde kafeler, restoranla vs açılmadı.

Risk haritası ne zaman güncellenir?

Milyonlarca kişi risk durumunun ne kadar zamanda bir güncelleneceğini merak ediyor. Koronavirüs vaka verileri her hafta düzenli olarak yenileniyor. Risk haritası ise 15 günde bir yenilecek. İlk risk haritası 1 Mart’ta açıklandı. Bir sonraki risk haritasının 15 Mart’ta açıklanması bekleniyor.

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

65 yaş üstü hafta sonu sokağa çıkabilecek mi? 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri

Yunanistan Golden

Aslı

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu