Gündem

İlker Başbuğ’a ‘darbe iması’ soruşturması: ‘Kendi adıma değil, ülkem adına üzülüyorum’

Kadınlar Günü Turları

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamalar nedeniyle kendisine açılan soruşturmayla ilgili olarak “Kendi adıma değil, ülkem adına üzülüyorum” açıklamasında bulundu.

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında ‘Türkiye Cumhuriyeti’nde Güç Odaklarının Mücadelesi’ serisinin üçüncü kitabına ilişkin, 4 Ocak’ta Cumhuriyet Gazetesi’ne yaptığı söyleşide kullandığı sözler nedeniyle yürütülen soruşturma tamamlandı.

İlker Başbuğ
© DHA
Darbe imasında bulunduğu iddia edilen İlker Başbuğ için 3 yıla kadar hapis istemi

Sözcü’den Aytunç Erkin’in haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan bir paragraflık iddianamede, İlker Başbuğ ‘şüpheli” sıfatıyla yer aldı. İddianamede, İlker Başbuğ’un 4 Ocak 2021’de yaptığı açıklamada “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı alınmış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi açıkça milletin siyasi idaresine de vurulacak bir darbe olurdu” ifadelerini kullandığı kaydedildi. 

Başbuğ’un söyleşisinde ‘darbe’ imasında bulunduğu, bu şekilde ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama’ suçunu işlediği öne sürüldü.

‘Yorumsuz’

Konuyla ilgili olarak Erkin’e yaptığı değerlendirmede “Yorumsuz” diyen Başbuğ, “Kendi adıma değil, ülkem adına üzülüyorum” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu