Gündem

İstanbul’da ‘Suriye mafyası’ uyarısı

Eski İstanbul Organize Suçlar Müdürü Adil Serdar Saçan, Suriye mafyasının oluştuğuna dikkat çekti.

Kadınlar Günü Turları

Türkiye’de son dönemde mafya çatışmaları artıyor. Eski İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan Türkiye’de mafya örgütlenmesine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Saçan, “Klasik Türk mafyasında başta bir lider vardır. Liderin altında yakın adamları olabiliyor. Kardeşi veya akrabaları oluyor. Onun altında silahlı grup, istihbarat grubu, muhasebe grubu, kendilerine bağlı çalışan elemanlar var. Bir nevi örgüt gibi bir yapılanmadan bahsediyoruz.”

Independent Türkçe’ye konuşan Saçan, Türkiye’de mafyanın kontrol ettiği maddi güç için ise “İstanbul için 25 milyar dolar gibi bir paradan bahsedebilirsiniz. Ama yolsuzluk ve uyuşturucu çeteleri yok sadece mafyayı ele alırsak 5-6 milyar dolarlık bir döngüdür” dedi.

Saçan, Türkiye’de Suriye mafyası oluştuğuna dair bilgiler aldıklarını da belirterek “İstanbul’un bazı semtlerinde Fatih’te Esenyurt’ta bildiğim kadarıyla polise zor anlar yaşatıyorlar. Ciddi anlamda takip edilmesi gerekiyor bunların. Diğer Afrikalı gruplar var mesela. Gasp ve hırsızlık çeteleri oluşturuyorlar. Kaçak göçmen, sahte pasaport işi yapıyorlar. İlgili polis birimleri bunları takip ediyordur ama özellikle Suriye mafyasının üzerinde durulması lazım. Var yani duyuyoruz, görüyoruz, yaşıyoruz. Suriyeli mafya grupları gasp yapıyor, adam vuruyor, adam kaldırıyor bu basına silahlı kavga olarak yansıyor. Bunlar ileride ciddi sorunlara yol açar. Böyle yapa yapa para, adam ve güç kazanırlar. Güçlenince ne yapacaklar, daha güçlenmeye çalışacaklar. Bu sefer de onlara karşı milliyetçi mafya grupları türeyecek böyle gidecek bu işler. Bir an önce ciddi tedbir alınması lazım. Bunların biraz daha dikkate alınması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

İstanbul'da 'Suriye mafyası' uyarısı

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu