Gündem

İzmir sel nakdi yardım ne zaman nereden alınacak?

2 Şubat 2021'de İzmir'de sel felaketi yaşandı. Olayda pek çok ev ve iş yeri zarar gördü. İzmir Valiliği sel felaketinden zarar gören ailelere nakdi yardım yapıldığını açıkladı.

Kadınlar Günü Turları

30 Ekim 2020’de 6,6 şiddetinde depremle sallanan İzmir, 2 Şubat 2021’de ise sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Sel sebebiyle pek çok ev ve işyeri ciddi hasar aldı. Sel felaketinde zarar gören ailelere nakdi destek yardımı başladı.

İzmir sel nakdi yardım ne zaman nereden alınacak?

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, selin etkili olduğu ilk andan itibaren vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un talimatıyla gönderilen 3 milyon 819 bin lira nakdi yardım, 12 ilçe kaymakamlığınca tespit edilen ihtiyaç sahibi 1228 aileye teslim edilmeye başlandı.

Vali Yavuz Selim Köşger, Konak ilçesinde yaşayan ve selden zarar gören Sultan Civciv ile Didem Yıldırım’a Bakan Selçuk adına yardım çeklerini verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Köşger, devletin, tüm imkanlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu kaydederek, son zamanlarda kentte meydana gelen afetler kapsamında vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Nakdi yardımların ilçe kaymakamlıklarına aktarıldığını, ödemelerin ailelere yapılmaya başlandığını aktaran Köşger, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Selçuk’a İzmirliler adına teşekkür etti.

Yunanistan Golden

Aslı

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu