GündemEn Son HaberlerPolitika

Kayıp Silah İddiası! Eski AKP İl Başkanı: Kandırıldığımı Hissediyorum

Sedat Peker'in gündeme getirdiği sivillere silah dağıtımı ve kayıp silahlarla ilgili dönemin AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kadınlar Günü Turları

TELE 1’e açıklamalarda bulunan Temurci, ‘kayıp’ silahlarla ilgili kendisinin bilgisi olmadığını belirterek, savcılara konuyu araştırmaları çağrısı yaptı.

Temurci, “Silah dağıttınız mı?” şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

“Böyle bir şeye onay verecek merci, Süleyman Soylu değildir. Kaldı ki Süleyman Soylu’nun icraatlarının de masaya yatırılması gerekir. Eğer Süleyman Soylu bu kadar cesaretle hareket eden biri ise TRT spikeri 00.13’de malum bildiriyi okumuştu. Peki sayın Soylu TRT’ye o bildiriden sonra gitti. Yani cumhurbaşkanımız face time ile CNN’e bağlandıktan sonra gitti. Zihnimdeki soru şudur: Cumhurbaşkanı FaceTime’dan bağlanıp halkı sokağa çağırmasa, Süleyman Soylu TRT’ye gidecek miydi?

Bana Bir Şey Soracaksanız Buradayım

Savcılarımıza sesleniyorum. Suça yönelik bir bulgu varsa savcılar araştırmak zorunda. Lütfen Türkiye Cumhuriyeti’nin savcılarının en azından şehitlerimize ve gazilerime hürmeten şu kalaşnikof meselesi ile ilgili araştırmanızı yapın, bana bir şey soracaksanız buradayım. Çünkü kandırıldığımı hissediyorum.

Berat Albayrak’ın Haberi Olmadan Yapmaz

Bütün Türkiye’yi ayağa kaldırmıştık. Eğer biz bunları yaparken birileri darbe öncesi darbe sonrası bu milleti birbirine kırdırmak için inanım gözlerim doluyor silah dağıtmışsa bu millete bu alçaklığı bizim ortaya çıkarmamız lazım. Savcılarımıza Allah için yalvarıyorum, görevinizi yerine getirin. Berat Albayrak’a yakın olduğunu düşündüğüm il gençlik kolları başkanımız, bu işi Berat Bey’in haberi olmadan asla yapamaz.”

Sedat Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devlet envanterine kayıtlı olmayan silahları sivillere ve AK Parti gençlik kollarından Osman Tomakin’e teslim ettiğini öne sürmüştü. İddialarda adı geçen İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay, Sedat Peker’in belirttiği gece belirttiği yerde olduğunu doğrulamış, ancak araçtan çıkmadığı için araca yüklenen kasada ne olduğunu bilmediğini öne sürmüştü.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu