Gündem

Oteller ve Restoranlar Açılıyor mu?

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin hafifletilmesi aşama aşama gerçekleşirken oteller ve restoranların durumu merak konusu.

Kadınlar Günü Turları

Hijyen genelgesinin detaylarının önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Bunun ardından da otel ve restoranların bu ay sonu açılacağı iddia edildi.

Sabah gazetesinde Betül Alakent imzasıyla yayınlanan habere göre koronavirüs salgınında ilk vakaların tespit edilmesinden sonra kapanan restoran ve oteller açılış için hazırlıklarını sürdürüyor.

Habere göre hükümet yeme-içme ve konaklama sektörü için de özel bir genelge hazırladı ve bu genelgenin haftaya açıklanması bekleniyor. Bu genelgedeki şartları sağlayan işletmeler habere göre 27 Mayıs’ta hizmete başlayacak.

21 Mart’ta İçişleri Bakanlığı tarafından paket servisler haricinde faaliyetleri sonlandırılan 100 bine yakın restoran böylece 2 ayı aşkın bir süre sonra yeniden müşteri alabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da hijyen çalışmalarını belgelendirebilmek, bu belgeyi uluslararası arenada sunmak amacıyla Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı’nı hazırladı.

Restoran Kriterleri

Yeme-içme sektörüne de verilecek sertifikayı alan işletmeler bakanlığın sitesinden de duyurulacak. Sertifikasyona göre restoranlar şu kriterleri uygulayacak:

Masalar arası en az 1.5 metre olacak

Sandalyeler arasında en az 1 metre mesafe bırakılacak

Masalar, masa üstü ekipmanlar her müşterinin ardından dezenfekte edilecek

Masa üzerindeki tuzluk, biberlik ve peçeteler tek kullanımlık olacak

Mutfaklar temizlik protokolüne sahip olacak

Gıda girdi kabul, hazırlık, işleme ve servis-sunum proses basamaklarına istinaden uygulanması gereken gıda güvenliği gereklilikleri tanımlanacak. Her gün numuneler alınacak ve incelenecek.

Koruyucu kıyafet verilen personelin her gün ateşi ölçülecek

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu