GündemAvrupaEn Son Haberler

Restoran ve Barları Daha Erken Açacaklar!

Salgının kontrol altına alındığı, hem ölüm hem de vaka sayılarının azaldığı İtalya'da hükümet önemli kararlar aldı.

Kadınlar Günü Turları

İtalya hükümeti koronavirüs salgınına karşı uygulanan sıkı karantina kurallarını gevşetmeye devam ediyor. Daha önce 1 Haziran olarak açıklanan restoran, kafe, bar ve kuaförlerin açılış tarihi 18 Mayıs’a çekildi.

ANSA’da yer alan habere göre, Başbakan Giuseppe Conte, Sağlık Bakanı Roberto Speranza, Bölgesel İşler Bakanı Francesco Boccia, 20 idari bölgenin başkanlarıyla video-konferans yöntemiyle görüştü ve ticari faaliyetlerin yeniden başlaması konusunda anlaşmaya vardı.

Anlaşmaya göre restoran, bar, kafe, kuaför, güzellik salonları gibi işletmeler çok sıkı kurallar eşliğinde 18 Mayıs’ta faaliyetlerine yeniden başlayacak. Eğer bulaşma eğrisi yeniden yükselirse hükümet bu mekanları yeniden kapatabilecek.

Toplantının katılımcıları arasında yer alan Ligurya Bölgesel Yönetim Başkanı Giovanni Toti Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Başbakan Conte, ikinci aşamada bölge yönetimlerine daha fazla özerklik verilmesi talebini kabul etti” ifadelerini kullandı.

İtalya’da şimdiye kadar koronavirüs nedeniyle 30 bin 739 kişi yaşamını yitirdi. Son üç gündür günlük ölüm sayıları 200’ün altında.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu