GündemPolitika

Sedef Kabaş, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklandı

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan ve gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş için tutuklama kararı verildi.

Yurt Dışı Konserler

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında polis ekiplerinin Cumartesi sabaha karşı saat 02.00 sıralarında Kabaş’ın Sarıyer’deki evine giderek gazeteciyi gözaltına aldı.

Sedef Kabaş, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada ifadesi alınan Kabaş, ardından Çağlayan’daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na çıkarıldı.

Daha sonra ise savcılık, Kabaş’ı tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk etti.

Sedef Kabaş mahkemede “Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur” dedi.

İstanbul 16. Sulh Ceza Hakimliği tutuklama kararının gerekçeleri arasında, öngörülen cezanın “alt ve üst sınırı nedeniyle kaçma ve saklanma” ihtimalinin yüksek olmasını, bu nedenle bu aşamada “adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz” kalacak olmasını ve “tutuklamanın ölçülü olduğu kanaati”ne varılmasını saydı.

Bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kabaş’ın soruşturmaya konu olan sözlerinin “Cumhurbaşkanını hedef aldığını” söyledi.

Kabaş’ın tutuklanması öncesi açıklama yapan Gül, “Bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır” dedi.

Sedef Kabaş Tele 1’de katıldığı canlı yayında, “‘Taçlanan baş akıllanır’ diye bir söz vardır ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır, onu söylemeyeyim, ‘büyükbaş hayvan’ diyeyim. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz, o saray ahır olur” demişti.

Bunun üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin dün Twitter hesabından Kabaş hakkında “inceleme” başlatıldığını duyurmuştu.

Kabaş hakkında soruşturma da başlatılmış, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne talimat yazılarak söz konusu televizyon programının ilgili yayının incelenerek tutanak hazırlanması istenmişti. Ayrıca Kabaş’ın kimlik ve adres bilgilerinin tespiti ile savunmasının alınması talep edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Kabaş’ın ifadelerine tepki gösterdi.

Sedef Kabaş’a ‘Sedef Kabaş yalnız değildir etiketi’

Kabaş’ın gözaltına alınmasının ardından Twitter’da “Sedef Kabaş yalnız değildir” etiketi altında gazeteciye destek verildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Sedef Kabaş’a destek verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, isim vermeden Sedef Kabaş ve hükümetin hedefindeki bir diğer isim olan Sezen Aksu’ya destek verdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “gündem yaratma peşinde” olmakla suçladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Sedef Kabaş’ın tutuklanması baskı rejiminin şiddetinin artacağını göstermektedir” dedi.

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu