Twitter'da Ne Oldu?

Depremzedeye Sırtını Dönen Muhabir Özür Dilemedi Kendini Savundu

Medya deprem bölgelerinde yaşanan aksaklıkları gizlemeye devam ediyor. Son skandala imza atan kişi ise Show TV muhabiri Tuğba Södekoğlu oldu.

Kadınlar Günü Turları

Show TV muhabiri Tuğba Södekoğlu, konuştuğu depremzede yardım ekiplerin gelmediğini söyleyince lafını kesip uzaklaştı.

Gece saat 1’de Kahramanmaraş’tan Habertürk yayınına bağlanan Södekoğlu, enkaz altından çıktığını söyleyen bir depremzedeye mikrofon uzattı. Depremzede’nin “Kaç gündür bekliyoruz, tek bir araç bile göndermiyorlar. Ben kardeşimden ses duydum ‘Abla ne olursun beni kurtar’ dedi. Hiç kimse gelmiyor asla” diye konuşurken Södekoğlu apar topar genç kızdan uzaklaşmaya çalıştı. birden araya girdi.

Depremzede yurttaşın yüzünde şaşkınlık oluşurken Show TV muhabiri ekiplerin Kahramanmaraş’ı ‘karış karış gezdiğini’ anlatarak uzaklaştı ve kamera başka yöne çevrildi.

Yine Habertürk’te bir vatandaşın “Erdoğan diyor ki AFAD yetişti… Nerede” dediği sırada kanal yayının sesini kesmişti.

Södekoğlu’nun depremzedeye karşı davranışı sosyal medyada infial yarattı. Muhabir Södekoğlu ise özür dilemedi ve kendini şu sözlerle savundu;

“Enkaz altında nefes alan bir babanın sesini yayına verdik ve kurtarılması için buraya iş makinesi gelmesi gerekiyor, gelmedi, gelmeli dedik, adres verdik. Ben bunları anlatırken Buse hanım da ben de enkazdan kurtuldum dedi. Yanına gittim. Anne, babası ve kardeşi için yardım istedi. Ben de yardım gitmeyen yerlerin altını çiziyoruz dedim. Bas bas iş makinesi lazım dediğim yayının özüne aykırı şekilde linç ediliyorum. Buyrun yayının tamamını paylaşıyorum.”

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu