Twitter'da Ne Oldu?

Elon Musk Twitter Kesintisi Hakkında Konuştu

Twitter'ın sahibi iş adamı Elon Musk, dün Türkiye'de yaşanan bant daraltma uygulaması ile ilgili açıklama yaptı.

Yurt Dışı Konserler

Kahramanmaraş depremlerinin ardından arama kurtarma çalışmaları sürerken Twitter, TikTok, Instagram gibi sosyal medya uygulamalarına erişim kısıtlaması büyük tepki uyandırdı. Uluslar arası medyada da yer bulan gelişmeyle ilgili Twitter’ın sahibi Elon Musk’tan açıklama geldi.

Twitter’ın CEO’su Elon Musk, Türkiye hükümetinden yetkililerin Twitter’dan yetkililerle iletişime geçtiğini ve ülkede Twitter’ın “kısa bir süre içinde” yeniden erişilebileceğini söyledi.

Netblocks isimli internet gözlem platformu, Twitter’a erişimin durduğunu belirtmişti. Musk paylaşımında, “Twitter’a platformun kısa bir süre içinde yeniden açılacağıyla ilgili Türk hükümetinden bilgi geldi” dedi. Musk kısa bir sürenin detaylarını ise paylaşmadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı gerçekleştirmişti.

Toplantıda gerçek dışı ihbarlar ve sahte yardım kampanyalarına önlem alınması konusunda görüş alışverişi yapıldı.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu