En Son Haberler

Aydoğan Semizer polise teslim oldu

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu tarafından el konulan bazı bankaların avukatlığını ve yönetim kurulu üyeliğini yapan avukat Aydoğan Semizer, İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başavcılığı’nın yakalama emri üzerine polise teslim oldu.

Yurt Dışı Konserler

15 Kasım— Yurtbank eski Genel Müdür Yardımcısı Nejat Köknarer ile Yurtbank’ın eski sahibi Ali Balkaner’in sağ kolu olarak bilinen Süleyman Ekiz de İstanbul’da gözaltına alındı.

İktisat Bankası’nın sahibi Erol Aksoy ise Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde Sümerbank soruşturması kapsamında ifade veriyor.

Egebank ve Sümerbank’ın içinin boşaltılması ile ilgili soruşturmayı yürüten DGM Savcısı Ercan Cengiz dün akşam saatlerinde Aydoğan Semizer hakkında arama ve yakalama emri çıkartmıştı. Bugün saat 15:30 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Aydoğan Semizer, polise teslim oldu.

AYDOĞAN SEMİZER “BEN BİR HUKUK ADAMIYIM. KAÇMADIM, SAKLANMIYORUM”

Emniyete girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydoğan Semizer, “Ben bir hukuk adamıyım, yurtdışına kaçmadım, saklanmıyorum. Hakkımdaki yakalama emrini duyunca gelip teslim oldum” dedi. Semizer, bir soru üzerine sanık olarak ifade vereceğini söyledi. Bu arada Yurtbank’ın eski sahibi Ali Balkaner’in gözaltına alındığı haberini duyan off shorezedeler suç duyurusunda bulunmak üzere mali şubeye geldiler.

Aynı saatlerde İktisat Bankası sahibi Erol Aksoy ise Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne gelerek Sümerbank soruşturması kapsamında ifade vermek üzere Cumhuriyet savcısının odasına çıktı.

Öte yandan Yurtbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Nejat Köknarer ile Yurtbank’ın eski sahibi Ali Balkaner’in sağ kolu olarak bilinen Süleyman Ekiz de İstanbul’da gözaltına alındı. Ekiz, Kıbrıs’taki off shore bankacılık yönetim kurulu başkanlığının yanı sıra Yurtbank’ın da yönetim kurulu üyesiydi.

AYDOĞAN SEMİZER EMLAKBANK’IN DA AVUKATI

Egebank soruşturması çerçevesinde, İstanbul Emniyeti Mali Şube’de sorgulanan avukat Aydoğan Semizer’in, Emlakbank’ın da sözleşmeli avukatı olduğu ortaya çıktı.
Aydoğan Semizer’in, bankanın avukatlığını yaparken aynı zamanda Emlakbank’tan aldığı 5 trilyonluk krediyi batıran İMSA şirketinin de yönetim kurulu üyesi olduğu belirlendi.

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu