AvrupaEn Son Haberler

Ege’de göçmen botu battı. En az 16 kadın hayatını kaybetti

Yunanistan sahil güvenlik ekibi, şimdiye kadar kurtarılan insanlardan öğrendiği bilgilere dayanarak, batan teknenin yaklaşık 40 kişiyi taşıdığını söyledi

Kadınlar Günü Turları

Orta Ege Denizi’ndeki Yunanistan’ın Midilli adası açıklarında bir göçmen botunun batması sonucu en az 16 kadının öldüğü öğrenildi.

Bir sahil güvenlik yetkilisi, 16 ceset bulunduğunu, dokuz kadının daha kurtarıldığını ve yaklaşık 15 kişi kaybolduğunu söyledi.

Göçmen botu, Türkiye kıyılarına yakın olan Midilli’nin doğusunda battı.

Yunanistan Göç Bakanı, Twitter’dan Türkiye’ye “sert hava koşulları nedeniyle tüm düzensiz çıkışları önlemek için derhal harekete geçmesi” çağrısında bulunarak, “Bugün Ege’de çok sayıda can kaybedildi, insanlar denize açılmaya elverişli olmayan gemilerde boğuluyor. AB harekete geçmeli.”

Önceki olayda, Yunan makamları Çarşamba günü Yunanistan’ın güneyindeki Kythira adası yakınlarındaki fırtınalı sularda kayalık bir alana çarptıktan sonra tekneleri batan 80 göçmeni kurtardı . Batan göçmen  botunda 15 kişi hala kayıp ve arama kurtarma operasyonu devam ediyor.

İtalya’dan İsveç’e, Macaristan’dan Fransa’ya, aşırı sağ bir kez daha hesaba katılması gereken bir güç. Göçmen düşmanlığı her yerde yabancı düşmanlığını teşvik ediyor. Sosyal muhafazakarlığı, zor kazanılmış LGBTQ+ haklarını tehdit ediyor. Avrupa şüpheciliği, AB dinamiklerini şimdiden alt üst etti.

Aşırı sağ söylemin normalleştirilmesi oldukça ileri gitti. NationalTurk onlarca yıldır bu tür popülistlere ve onların  bölünme propagandalarına meydan okudu.

Şiddetle bağımsız, hissedarların veya bir milyarder sahibinin çıkarları nedeniyle çekinmeden yüzleşebiliyoruz. Gazeteciliğimiz her zaman ticari veya siyasi etkilerden uzaktır. Bu şekilde haber yapmak demokrasi, adalet ve güçlülerden daha iyisini talep etmek için çok önemlidir.

Ve tüm bunları herkesin okuması için ücretsiz olarak sağlıyoruz.

Bunu yapıyoruz çünkü bilgi eşitliğine inanıyoruz.

NationalTurk

 

 

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu