En Son Haberler

Halil Falyalı silahlı saldırı sonucunda öldü.

Girne'deki evi yakınlarında silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı'nın hayatını kaybettiği bildirildi. Bir çok kumarhanenin sahibi olan Falyalı'nın ismi Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelmişti.

Kadınlar Günü Turları

Halil Falyalı öldürüldü.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, “Kıbrıs’ta uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde olduğunu” ileri sürdüğü Kıbrıslı iş insanı Halil Falyalı, akşam saatlerinde Girne Çatalköy’deki evi önünde aracı içerisinde silahlı saldırıya uğradı. Falyalı’nın Lefkoşa’da Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ve burada yaşamını yitirdiği belirtildi.

Kuzey Kıbrıs medyasında yer alan haberlere göre, Falyalı’ya kimliği meçhul kişiler tarafından otomatik silahla ateş açıldı. Saldırıda, Halil Falyalı’nın şoförünün de hayatını kaybedildiği belirtildi.

Halil Falyalı’nın öldürülmesiyle ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kıbrıs Postası’nın haberinde, Ömer T. adlı zanlının soruşturma amaçlı olarak iki gün gözaltında kalacağı belirtildi. Haberde, zanlının bugün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkartılarak iki günlük sürenin temin edildiği aktarıldı.

Gazeteci Erk Acarer: “Halil Falyalı’ya saldıranların, MOBESE’den emniyete giren fotoğrafları. Kesin bilgidir… Ayrıntılara devam edeceğim.”  iddia ettiği faillerin fotoğraflarını paylaştı

Falyalı’nın bulunduğu araca evinin yakınlarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından Falyalı ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Müfit Yenen, Falyalı hakkında “Hastanemizin kardiyoloji, acil tıp, anestezi, kalp ve damar cerrahisi, genel cerrahi ve beyin cerrahisi uzmanlarından oluşan ekibi tarafından gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın hayatını kaybetmiştir” açıklamasını yapmıştı. Dr. Yenen, Falyalı’nın vücudunun pek çok noktasında ateşli silah yaralanması ile hastaneye getirildiğine dikkat çekmişti.

Polisin olayla ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma yürüttüğü aktarıldı.

Halil Falyalı kimdir?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Mayıs ayında YouTube üzerinden yayınladığı yedinci videosunda, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla Kıbrıslı iş insanı Halil Falyalı’yı hedef almış, “Tüm para transferi Kıbrıs’tan dönüyor” demişti. Türk siyasetçilerle yakın ilişkileri bulunan Falyalı Ada’daki birçok kumarhanenin sahibi.

“Darp, adam kaçırma ve zorla alıkoyma” iddialarıyla aranan Halil Falyalı, 15 Ekim 2021’de Kuzey Kıbrıs’ta Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olmuştu.

Sedat Peker’in basın sözcüsü olarak bilinen Emre Olur ise 19 Ekim’de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Falyalı tarafından siyasilere şantaj yapmak için çekildiği ileri sürülen “kasetlerin” ellerine geçtiğini söylemişti. Olur, “Üç sene önce Eray Kenanoğlu yasadışı bahis işi yüzünden vurulmuştu.

Halil Falyalı’nın baskısıyla Sn. Reis Sedat Peker’i bu dosyaya katanlar Halil Falyalı’nın şantaj kasetlerinin Sn. Reis Sedat Peker’in eline geçeceğini hesaba katamamışlar. Allah çok büyük, hikâye devam ediyor” diye yazmıştı. Falyalı’nın polise teslim olmasının hemen ardından dönemin Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersan Saner hakkında sosyal medyaya özel bir video sızdırılmıştı.

Halil Falyalı, davayı yürüten savcının davayı geri çektiğini açıklamasıyla geçen yılın Aralık ayında serbest kalmıştı.

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu