Politika

Anayasa Mahkemesi’nden “Işıklar Yanıyor” Açıklaması

Anayasa Mahkemesi (AYM) "Işıklar Yanıyor" şeklinde tweet atarak darbe imasında bulunduğu iddia edilen üyesi hakkında açıklama yaptı.

Kadınlar Günü Turları

AYM tarafından darbe iması tartışmasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada “Bir üyenin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar AYM’nin kurumsal görüşünü yansıtmaz” dendi.

Anayasa Mahkemesi, darbe iması tartışmalarıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım’ın ‘Işıklar yanıyor’ şeklindeki paylaşımının kurumsal görüşü yansıtmadığı belirtilen açıklamada “Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Mahkemenin yazılı açıklaması şöyle;

“Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun bugün saat 14.00’de toplanması yönünde alınan karardan sonra yaşanan gelişmeler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır:

Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesinin kurumsal görüşünü yansıtmaz. Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu