Politika

Anıtkabir’deki Devlet Törenine Erdoğan da Katıldı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. yılında tüm yurtta anıldı. Anıtkabir'deki devlet törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Kadınlar Günü Turları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti.

Törene Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı katıldı.

saat 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, deftere şunları yazdı:

“Vefatının 82’nci seneidevriyesinde İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. Milletimizin varlık yokluk mücadelesini zaferle taçlandıran, bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları, milletimizce hayırla yad edilecektir. Şehitlerimizin fedakarlıkları üzerine kurulan Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatarak, gelecek kuşaklara daha müreffeh, güçlü, itibarlı bir ülke bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun.”

Devlet töreninin ardından Anıtkabir halkın ziyaretine açıldı. Anıtkabir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında saat 16.00’ya kadar ziyaret edilebilecek.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu