Politika

Bolu Belediye Başkanına Savcılık Soruşturması

Bolu'da yaşayan yabancı uyruklu abonelerin su ücretine 10 kat zam yapacağını açıklayan Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı.

Yurt Dışı Konserler

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, ‘görevi kötüye kullanma’ ile ‘nefret ve ayrımcılık”

2019 yerel seçimleri öncesinde de göçmen karşıtı vaatleri ve söylemleriyle dikkat çeken ve seçimi kazanan Tanju Özcan son olarak kentte yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların su ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapılmasını belediye meclisinde gündeme getireceğini söyledi.

Bu sözlerin ardından Özcan hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunuldu. Tanju Özcan hakkında, “görevi kötüye kullanma” ile “nefret ve ayrımcılık” suçlarından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı öğrenildi.

Tanju Özcan Ne Demişti?

“Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız? Bunu niye yapıyoruz Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı. Benim elimde yetki yok ki zorla, zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsleri ücretsiz yapıp insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Gönderelim gitsin.”

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu