Politika

Çavuşoğlu ve Lavrov, “Bosna Hersek’te çözüm” arıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsveç'te düzenlenen AGİT toplantısında Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü.

Yurt Dışı Konserler

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada Çavuşoğlu ve Lavrov’un diğer konuların yanı sıra Bosna Hersek’teki durumu da görüştükleri bildirildi.

Lavrov ve Çavuşoğlu, Güney Kafkasya ve Bosna-Hersek’te istikrara yönelik adımların koordine edilmesini değerlendirdi. Bakanların gündeminde Suriye, Libya ve Ukrayna’nın da olduğu duyuruldu.
ABD’nin Batı Balkanlar’da yolsuzluğa karşı yapılacağı duyurulan yaptırımların ilki Kosova’daki Sırp iş adamlarına uygulandı.

ABD yönetimi, 11 Kosovalı Sırp ve bu isimlerle bağlantılı 24 şirkete yönelik yaptırım kararı aldı. ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), Sırp medyası tarafından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile ilişkilendirilen Kosovalı Sırp iş adamı Zvonko Veselinovic’i suç örgütü lideri olarak nitelendirdi.

Veselinovic’in 2017 yılından bu yana siyasetçilerin kampanyalarına finansal destek olduğu bildirilirken, yaptırım listesinde Kosovalı Sırp siyasi partisi Sırp Listesi’nden isimlerin de olması dikkat çekti. Yaptırımın gerekçesine ilişkin açıklamada “yolsuzluk, suç ve siyaset arasındaki bağların koparılmasının önemli olduğu” ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, konuya ilişkin olarak Twitter üzerinden yaptığı açıklamada yolsuzlukla mücadelenin ulusal güvenlikte öncelikli bir konu olduğunu ifade etti. Blinken, “ABD, Avrupa ve kuzey yarım kürede uluslararası organize suç faaliyetleri ile bağlantılı 16 fert ve 24 kuruluşa yaptırım uygulayacak” diye yazdı.

Rusya’dan Türkiye’ye uyarı: ‘Teşvik etmeyin’

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu