Politika

HDP’nin Hazine Yardımına Bloke Kondu

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin hazine yardımı hesabına bloke konulması talebini kabul etti.

Kadınlar Günü Turları

Anayasa Mahkemesi (AYM) Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması talebiyle açılan dava kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına bloke konulması talebini “tedbiren” kabul etti.

HDP’nin terör örgütü ile organik bağının devam ettiğini ileri süren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Hazine kaynaklarının terör örgütüne aktarıldığı iddiasıyla hesaplara bloke konulmasını talep etti.

Bugün toplanan Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Şahin’in bu talebini görüştü. Yüksek Mahkeme, partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına bloke konulması talebini kabul ederek HDP’nin hazine yardımı hesabına geçici olarak bloke konulmasına karar verdi.

Kararın 7 üyeye karşı 8 üyenin oy çokluğuyla alındığı bildirildi.

Gerekçeli kararın partiye gönderilmesinin ardından HDP’nin yüksek mahkemeye vereceği cevap beklenecek. Cevabın ardından Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu konuyu tekrar görüşerek kararın devamına veya kaldırılmasına karar verecek.

HDP’nin kapatılması istemli davada ceza yargılaması davası prosedürü işleniyor. HDP’nin iddianameye ve ek delillere karşı savunmalarını sunmasının ardından, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in sözlü açıklamasını yapması için 10 Ocak 2023 günü belirlenmişti.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu