AmerikaAvrupaPolitika

Joe Biden: Doğu Avrupa’ya yakında asker göndeceğiz

ABD Başkanı Joe Biden, Doğu Avrupa'ya göndermek üzere hazırlanma talimatı verilen askerlerin "yakın gelecekte" bu ülkelere gönderileceğini söyledi.

Kadınlar Günü Turları

ABD Başkanı Joe Biden, Doğu Avrupa ülkelerine “yakın gelecekte” ek birlik konuşlandırmaya başlayacağını söyledi. Biden konuşlandıracak askerlerin “çok fazla sayıda olmayacağını” belirtti ancak somut bir sayı vermedi.

Biden Pazartesi günü emir vererek 8 bin 500 Amerikan askerini alarma geçirmiş ve askerlerden ihtiyaç halinde hızlı bir biçimde nakledilmeye hazır olmalarını istemişti.

Doğu Avrupa’daki NATO üyelerinin savunmasını güçlendirmek için bunun önleyici bir tedbir olduğunu söyleyen Biden, Rusya ile savaşın eşiğindeki Ukrayna’ya ise ABD askeri gönderilmeyeceğini belirtmişti. Avrupa’da konuşlu olan Amerikan askerlerinin 35 bini Almanya’da bulunuyor.

Vladimir Putin: Gerilimin düşürülmesi konusunda mutabık kaldık

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan görüşmede de tarafların “gerilimin düşürülmesine ihtiyaç olduğu konusunda mutabık kaldığı” öğrenildi.

Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre bir saatten uzun süren görüşmede Putin Macron’a “taarruz planları” olmadığını ve görüşmeleri sürdürmekten yana olduğunu söyledi. Ajans haberini Macron’un bir yardımcısının verdiği bilgilere dayandırdı. Fransız yetkili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Putin “karşı karşıya gelmek istemediğini açık bir biçimde söyledi” dedi.

ABD’den diplomasi çağrısı: İki taraf açısından da “dehşet verici” sonuç olur

ABD Savunma Bakanlığı da diplomasiye odaklanılması gerektiğini açıkladı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley basına bir açıklama yaptı. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanacak bir silahlı çatışmanın her iki taraf açısından da “dehşet verici” olacağını söyleyen Genelkurmay Başkanı Milley, “(Sınırdaki birliklerin) Ukrayna üzerine salınması halinde bu ciddi, çok ciddi olur ve ciddi sayıda ölümle sonuçlanır” diye konuştu.

Savunma Bakanı Lloyd Austin ise bunun önlenebileceğini belirtti. “Çatışma kaçınılmaz değil” diyen Austin “Hâlâ diplomasi için zaman ve fırsat var” diye konuştu. “Sayın Putin doğru olanı da yapabilir” diyen Austin “Bu durumu bir çatışmaya döndürmeye gerek yok” dedi.

Kaynak: Deutsche Welle

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu