Politika

Libya Anlaşmasının Mimarı Cihat Yaycı İstifa Etti

Tümamiral Cihat Yaycı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verilmişti. Yaycı istifa ettiğini açıkladı.

Kadınlar Günü Turları

Geçtiğimiz cuma günü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınan ve ardından Genelkurmay Başkanlığı emrine atanan Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuşan Cihat Yaycı, istifasının sebebini “Onurum, gururum incindi” şeklinde duyurdu.

Cihat Yaycı Libya ile deniz sahası anlaşmasının mimarı olarak gösteriliyordu.

Tümamiral Yaycı, cuma günü Resmi Gazete’de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan karar ile Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmıştı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk bir önceki yazısında ise Cihat Yaycı’nın görevden alınmasıyla ilgili şunları yazmışı;

“Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı önceki gün görevden alındı; Genelkurmay Başkanlığı emrine verildi. Cihat Yaycı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerini belirlemek amacıyla geliştirdiği “FETÖMETRE” uygulamasıyla adından söz ettirdi. FETÖ ile mücadelede “irtibat ve iltisak mekanizmasıyla” Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda önemli mesafe alındı”

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu