Politika

Muharrem İnce Çekildi, Pusulalar Ne Olacak?

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce çekildi, sonrasında oy pusulası değişecek mi sorusu gündeme geldi.

Kadınlar Günü Turları

Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından seçmenin kafası karıştı. Ancak 14 Mayıs seçimlerinde pusulalar aynı kalacak, İnce’nin ismi ve fotoğrafı da pusulada yer alacak.

YSK yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı oy pusulaları aynı kalacak, İnce’nin ismi de pusulada yer alacak. İnce aday olmamasına rağmen, kendisine verilen oylar da geçerli kabul edilecek. Yurt dışı temsilciliklerinde de oy verme işlemi tamamlanmıştı.

İYİ Parti’nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, adaylardan birinin çekilmesi halinde uygulanacak prosedürü SÖZCÜ’ye anlattı ve şunları söyledi:

*Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda; oy pusulası değiştirilmez. Adayın aldığı oylar da geçersiz sayılmaz. Çekilen adayın yüzde 50’yi aşarak seçimi kazanması halinde olacakları da anlatan Öztürk, “Çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise ikinci tur yapılır. 2. tura ilk turda 2. ve 3. olan aday katılır. Onlar 2. tura kalmış kabul edilir ve seçimler bu 2 aday arasında gerçekleşir.”

YUNANİSTAN KİRA GARANTİLİ GOLDEN VİSA PROJESİ

Yunanistan Kira Garantili Golden Visa Programı Satılık Gayrimenkul

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu