Politika

Muharrem İnce Sultanahmet’te Kıldı “Sevabı Az Mı?”

Eski cumhurbaşkanı adayı CHP'li Muharrem İnce Sultanahmet'te Cuma Namazını kıldı. İnce "Ayasofya'ya gidenlerin sevabı fazla mı?" dedi.

Yurt Dışı Konserler

CHP’li Muharrem İnce, 86 yıl sonra bugün ibadete açılan Ayasofya Camii’ne değil, hemen yanındaki Sultanahmet’e gitmeyi tercih etti. Muharrem İnce Sultanahmet fotoğrafları sosyal medyada büyük ses getirdi.

Ayasofya 86 yıl sonra bugün yeniden ibadete açıldı. Ayasofya Camii’nde bugün kılınan ilk Cuma namazı öncesi CHP’li Muharrem İnce’nin de Ayasofya’ya gideceği iddia edilmişti.

Ayasofya’ya davet tartışmaları sırasında Muharrem İnce “Davet gelirse giderim sözünü” yoğun katılım olur, pandemi koşullarına özel önlemler alınır düşüncesiyle söyledim. Bir önlem alınmayacaksa sorun yok. Namaza çağrının ezan olduğunu “Tayyip Erdoğan’a dokunmak ibadettir” diyenlerden öğrenecek halimiz yok.” ifadelerini kullanmıştı.

İnce bugün cuma namazını Sultanahmet’te kıldıktan sonra ise şu mesajı paylaştı;

“Ezan namaza davettir, ne davetiyesi” diyen Diyanet İşleri Başkanı’nın davetiyesiyle Ayasofya’ya değil, ezanı duyarak Sultanahmet’e gittim. Ne bağırıyorsunuz? Ayasofya’ya gidenlerin sevabı fazla, Sultanahmet’e gidenlerin az mı?”

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu