Politika

Numan Kurtulmuş EYT Hakkında Konuştu

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş EYT ve asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu.

Kadınlar Günü Turları

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Haber Global canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kurtulmuş’un gündeminde emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve asgari ücret de vardı

Kurtulmuş’un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Asgari ücret

Vatandaşın enflasyona ezdirilmemesi hükümetimizin temel amaçlarından birisi. Yılın yarısında yeni bir asgari ücret düzenlemesi yapıldı. Asıl olan geniş kitleyi oluşturan asgari ücretli vatandaşlarımızın alım gücünün olumsuz etkilenmemesi. Asgari ücret kadar gelirin vergi dışı bırakılması Türkiye’de devrim niteliğinde bir adımdı. Hükümetimiz insanlarımızı enflasyonda ezdirmeyecek, alım güçlerinin azalmasını sağlamayacak bir tedbiri alacaktır. Asgari ücretin vatandaşlarımızın memnun olacağı şekilde açıklanacağını ümit ediyorum.

Numan Kurtulmuş: EYT Geniş Kitle Tarafından Olumlu Bulunacak

EYT ile ilgili hiç uygulanmayacak zannedilen dönemde dahi bu konu AK Parti’nin masasındaydı. Siyasetin sahibi, devletin de sahibi milletin kendisidir. Geçmiş dönemde bedelli askerlik bunlardan birisidir. Olmaz zannedildiği dönemde biz çalıştık ve sonunda kalıcı uygulama oldu. EYT de öyle. Vatandaşımızın gündeminde, ekonomik bakımdan başka bir şey, toplumsal açıdan başka bir şey. Cumhurbaşkanımızın görüşleriyle bakanlığımız çalışmalarını aşağı yukarı bitirdi. Bunun bir de maliyeye yükü var. Tazminatlar konusunda Hazine Bakanlığı görüşü var. Son noktaya geldi. Geniş kitlenin olumlu bulacağı sonuca ulaşılacağını ümit ediyorum.

Bunların hepsi, tüm seçenekler tartışıldı. Son noktaya gelene kadar müzakereler sürecektir. Burada bir de imkanlar meselesi var. Bu çerçevede hem geniş kitlenin taleplerini karşılayacak sonuç ortaya çıkacak, hem de rasyonel olmasına gayret edilecek. EYT için Meclis’teki takvime bakmak lazım. 3 temel şarttan birisi de yaş meselesi. Son noktada hangi karar çıkar, bunu göreceğiz.

Memur ve emekli zammı

Bu ayın önemli konularından birisi de o. Ne kadar zam yapılacak. Maliye Bakanlığı’nın konusu zamlar. Burada biz ana fikri söyleyebiliriz. Olağandışı şartlardan geçiyor Türkiye ekonomisi. Önümüzdeki dönemde enflasyonda düşüş trendinin devam edeceğini görüyoruz. Sonuçta da bir hayat pahalılığı var. Yüksek fiyatlar var. Bunların büyük bir kısmı Türkiye ekonomisi dışındaki faktörlerden kaynaklanıyor.

Ekonomide genel görünüm

Türkiye ekonomisi bakımından endişe edilecek bir durum yok. Türkiye’nin son 3 yılı değerlendirirsek, 3 yılda, sonraki dönemlerde iktisat tarihi bakımından da zengin bilgilerin olduğu bir dönem oldu bu dönem. Pandemiyle birlikte gizlenmiş olan konular kalktı, ağır sorunlar olarak bütün insanlığın üstüne bindi. Pandemiden çıkışta AB’nin, ABD’nin hepsinin uyguladıkları ekonomi politikaları farklı oldu. Ekonomi savaşları derinden etkiledi. En sonunda da Rusya-Ukrayna savaşı işin tuzu biberi oldu. Türkiye’nin avantajı şu. Birçok ekonomi frene basarken, Türkiye gaza basmayı tercih etti. Yerli üretimin ne kadar değerli ve önemli olduğu ortaya çıktı. Enflasyonla mücadele bizim bir numaraları hedeflerimizden birisidir, hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yılbaşı itibarıyla düşüşün hissedileceğini düşünüyorum.

Bolluk ve Bereket varmış!

Özellikle yaz aylarından itibaren hem Tayyip Erdoğan’ın oyları hem AK Parti hem de Cumhur İttifakı’nın oyları yükseliyor. Çok çeşitli sebepler var. Bereket ve bolluk oldu, tarım destekleri oldu, turizm gelirleri vs. Ekonomik olarak yükseliş ortaya çıktı. Sembolik ama geniş kitlelere dokunan adımlar atıldı. TOKİ’nin sosyal konut projesi. Cumhuriyet tarihinin en önemli sosyal projelerinden bir tanesi bu.”

AKP’li Numan Kurtulmuş’tan sert tepki : Gerek var mıydı ?

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu