Politika

Pandeminin Ortasında “Vizyon Proje”: Vazo Kule

MHP'li Kütahya Belediyesi'nin 'vizyon proje" olarak nitelendirdiği projeye göre kenti 70 metre yüksekliğinde vazo şeklinde kule yapılacak.

Kadınlar Günü Turları

Vazo Kule için Kütahya Belediyesi’nin internet sitesinde yapılan ankette üç vazo tasarımı vatandaşların beğenisine sunuldu.

Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre ankette sunulan üç ayrı vazonun, ‘avan ve mimari uygulamaya dönük projeleri’ için pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihalenin sözleşmesi 310 bin TL maliyet karşılığında 25 Eylül 2020 tarihinde imzalandı.

İnşaat henüz başlamamışken Kütahya Belediyesi yeni bir ihale daha açtı. ‘Kütahya Vazo Kule Uygulama Projeleri ve Yapım İşine İlişkin İhale Dosyası Hazırlanması İşi’ adıyla Pazarlık yöntemi kullanılarak düzenlenen ihale 29 Nisan’da sonuçlandırıldı.

Vazo Kule için mimari uygulamaya dönük proje hazırlanması işini 310 bin TL’ye üstlenen şirketin, ‘ihale dosyası hazırlanması’ işini de üstlendiği öğrenildi. Şirket ile Kütahya Belediyesi arasında 29 Nisan’da 310 bin 500 TL’lik sözleşme imzalandı. İhale dosyasının 16 Ağustos’a kadar tamamlanacağı bildirildi. Kütahya Çiniciler Çarşısı’na yapılacak, Vazo Kule’nin yüksekliğinin 70 metre, toplam alanı ise 22 bin metrekare olacak.

Vazo Kule’nin dış cephesi Kütahya çinisi ile kaplanacak. Kulede açık ve kapalı kafeler, sosyal alanlar, doğal rekreasyon alanları ve çok amaçlı salonlar bulunacak.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu