PolitikaFutbol

Salgın Toplantısına İmamoğlu Çağrılmadı! “Ani Gelişti”

İstanbul'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da katıldığı pandemi toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davet edilmedi. Valilikten "ani gelişti" savunması geldi.

Kadınlar Günü Turları

İstanbul’da yapılan koronavirüs pandemisi toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrılmaması büyük tepki topladı. İstanbul Valiliği kaynakları ise toplantının “ani geliştiğini” ileri sürdü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, il sağlık müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimlerle birlikte, salgının İstanbul’daki seyrini masaya yatırdıklarını açıkladı. Fahrettin Koca’nın Twitter’dan yaptığı toplantı paylaşımına çok sayıda tepki geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun İmamoğlu’na davet gelip gelmediği konusunda Independent Türkçe’nin sorusu üzerine, “Davet yok” yanıtını verdi.

Independent Türkçe’nin haberine göre, valilik kaynaklarından ‘Ani gelişti’ bahanesi geldi.

Açıklamada şöyle denildi:

“İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu il bazında gerçekleşen pandemi kurulu toplantılarına katılıyor. Ancak bugünkü toplantı ani gelişti. Markar Esayan’ın cenazesinde Vali ve Koca birlikte hastaneye gidiyorlar, ardından da böyle bir toplantı gerçekleşiyor.”

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu