PolitikaEn Son Haberler

Süleyman Soylu Saygı Öztürk’ü hedef almıştı: Öztürk’ten yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'in iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada hedef aldığı Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Soylu'ya cevap verdi.

Kadınlar Günü Turları

Sedat Peker, dün YouTube hesabından yayınladığı 4. video ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin çarpıcı iddialarda bulunmuş, Soylu da Peker’in iddialarına yaptığı bir açıklama ile cevap vermişti.

Süleyman Soylu, Sedat Peker’in iddialarına verdiği yanıtta Mehmet Ağar’ın Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamalarına da değinmiş, Ağar’ın “Biz olmazsak buraya mafya çökecek” tezinden ötürü rahatsızlığını dile getiren Soylu, “Bu süreçte ‘belki dil sürçmesidir’ diye hala tekzibini beklediğim cümle.

Biz olmasaydık oraya mafya çökecekti cümlesidir. İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil” ifadelerine yer vermişti.

SAYGI ÖZTÜRK’TEN SÜLEYMAN SOYLU’YA YANIT

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Soylu’nun kendisine yönelik sözlerine bugünkü köşe yazısında cevap verdi.

Öztürk, ”Suç örgütlerinin amacı çıkar sağlamaktır. Ortamı uygun bulunca paylaşım savaşı da yaşanıyor, yeni gruplar halkaya ekleniyor. Mücadele boşluk kaldırmıyor. İçişleri Bakanlığı’ndan organize suç örgütleriyle ilgili bilgi almamız ise hiç mümkün olmuyor.

Basına yardımcı olması gereken görevliler, bırakın bilgi vermeyi, gazetecilerin telefonlarına cevap verme gereği bile duymuyor.

Bakan, muhalefet partilerinin liderlerini, bazı gazeteleri gündem yaratıyor hedef gösteriyor. Ama onu da hedef gösterenler oluyor. Hiçbir dönemde, organize suç örgütü liderleri, iktidarda bulunanların aleyhine açıklama yapmazdı, buna cesaret edemezdi. Şimdi İçişleri Bakanı ile ilgili iddialar gündeme getirildi.

Bakan boş durur mu o da muhalefete ve bazı gazetelere yüklendi. Gelinen nokta ülkemiz adına üzücü bir durum. Suç örgütlerinin siyasileri, siyasilerin basını tehdit etmediği, saygısızlığın son erdiği günlerin gelmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu