Politika

TKP Kılıçdaroğlu Kararını Açıkladı

Türkiye Komünist Partisi, cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu.

Kadınlar Günü Turları

Sosyalist Güç Birliği’nin (SGB) bileşenlerinden Türkiye Komünist Partisi (TKP) 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere ilişkin tavrını açıkladı.

Açıklamada TKP’nin milletvekili seçimlerine Sosyalist Güç Birliği ittifakıyla kendi ad ve adaylarıyla gireceği belirtilirken “Hem seçim sürecindeki propaganda ve örgütlenme çalışmalarıyla hem de alacağı oyla komünist hareketin tarihsel bir sıçrama yapması için bütün olanaklarını seferber edecektir” denildi.

TKP’nin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaptığı değerlendirmede ise “Erdoğan’ın bir kez daha seçilmesinin önüne geçecek bir biçim ve esneklikle sürdürülecek bir aday çalışması konusunda Sosyalist Güç Birliği içinde bir anlayış birliği yaratılamadığı” belirtilirken Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy çağrısı yapıldı. Açıklama şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu için istediğimiz oy Millet İttifakı için ne bir destek ne bir beklenti olarak görülebilir. Bu oy Erdoğan’a karşı verilmekte ve Erdoğan’ın bir an önce gitmesine odaklanmış geniş halk kesimlerine ‘sizi anlıyoruz, duygunuzu paylaşıyoruz’ mesajını taşımaktadır. TKP’nin böyle bir oluşuma kefil olması mümkün değildir. Partimizin Millet İttifakı’nı sola çekmek, onunla ilişkilenmek, onunla şu ya da bu nedenle bir pazarlığa girmek gibi bir gündemi de olamaz.”

Öte yandan sosyalist partilere yapılan seçim ittifakı çağrısına ilişkin ise “Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan ve seçimlere katılma hakkı olan iki sol parti, sosyalist hareketin kendi ilkeleriyle bağımsız bir seçim ittifakı içinde güçlerini birleştirme çağrımızı olumlu karşılamalarına rağmen, çok farklı temelleri olan Emek ve Özgürlük İttifakı’nda kalmayı ve TKP’yi de o ittifaka çağırmayı tercih etmişlerdir. TKP bu tercihe elbette saygı duymakta ancak katılmamaktadır” denildi.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu