AvrupaFutbolPolitika

Türkiye ve Yunanistan Anlaştı, Görüşmeler Başlıyor

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimlerin ardından Türkiye ve Yunanistan, istikşafi görüşmelerin yapılması konusunda anlaşma sağladı.

Kadınlar Günü Turları

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile Slovakya’da düzenlenen Bratislava Küresel Güvenlik Forumu sırasında ikili bir görüşme yaptı.

Türkiye ve Yunanistan Anlaştı

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, Dendias’la Doğu Akdeniz’deki doğal gaz anlaşmazlığı ile ilgili olarak güven artırıcı önlemler alınması ve istikşafi görüşmeler gerçekleştirilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

2002’de başlayan istikşafi görüşmelerin sonuncusu 2016’ta Atina’da yapılan görüşmeler sonrası iki ülke arasındaki ilişkiler siyasi istişareler formatında devam etmiş, ancak istikşafi çerçeveye dönmemişti.

Aegean Melathron Thalasso Spa Hotel

Görüşmede Kapalı Maraş da gündeme geldi

NATO, geçen hafta Türk ve Yunan askeri teknik heyetler arasında üç haftadır sürdürülen teknik görüşmeler sonucunda da askeri gerilimi yatıştırmaya yönelik bir güvenlik mekanizması üzerinde anlaşıldığını açıklamıştı. Türkiye ve Yunanistan, bir süre önce gerginliğin azıltılması için NATO bünyesinde teknik görüşmeler gerçekleştirmeye başlamıştı.

Dendias – Çavuşoğlu görüşmesinde Kapalı Maraş’ın da gündeme geldiği belirtiliyor.

Yıl Boyunca Her Gün Yunan Adaları Turları İçin Tıklayın.

Bu haberlerde ilginizi çekebilir

Beşiktaş Kulübü ikinci başkanı Engin Baltacı Türkiye’nin gündeminde

 

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu