Duygusallığımdan Dolayı Ayrılma Kararı Aldım

Sportif alanda zihinsel performans antrenörlüğü yapan NationalTurk yorumcusu Dr. Ersin Afacan’ın "Duygusallığımdan Dolayı Ayrılma Kararı Aldım" başlıklı yazısı;

Duygusallığımdan Dolayı Ayrılma Kararı AldımAltay takımının antrenörü Yalçın Koşukavak, geçen gün TRT SPOR’a verdiği röportajda “Gazişehir’de çalışırken yapıda sıkıntılar gördüğümden başkana çok defa talepte bulundum, ‘gideyim’ diye.” demiş. Bir antrenör, takım veya kulüp yapısında sıkıntılar gördüğü her durumda gitmek isterse bu durum antrenörün mental açıdan zayıf olduğunu gösterir ve kendisinin de dediği gibi duygusal temelde alınan kararlar, alışkanlık yapar. Dolayısıyla sıkıntı ve kriz zamanlarında antrenörün akılcı değil, duygusal kararlar vermesine yol açar. Başkana ısrarla gideceğim demek yerine, ısrarla bu sıkıntıları çözeceğim demesi gerekirdi.

“Duygusallığımdan dolayı ayrılma kararı aldım.” diyen Yalçın Koşukavak için Gazişehir takımından ayrılmasına yol açan duygular neler olabilir? Çöküntü duymak, bıkkınlık duymak, küskünlük duymak, pişmanlık duymak, korku duymak, kızgınlık duymak, şaşkınlık duymak veya üzüntü duymak mı? Hangi olumsuz duygu veya duygular olursa olsun profesyonel anlamda antrenörlüğü meslek olarak edinmiş birisi duygularla baş edebilmesini bilmeli ve bu konuda mental destek almalıdır. Çünkü ayrılmaya kadar varacak bir duygu durumunu oluşturan zihinsel yapı ve bu yapıyı oluşturan düşünce mekanizmaları ancak sporda psikososyal alanlarda uzman birisinin yardımıyla ortaya çıkarılır, düzeltilir ve geliştirilir.

Dolayısıyla 1990’lı yıllarda kalecilik yaparken bildiğim ve 2000’li yıllarda tanıdığım Yalçık Koşukavak’ın elit bir antrenör olmasını isterim. Fakat röportajından anladığım kadarıyla zihinsel anlamda hem spor kültürümüzden besleniyor, hem de mental açıdan tam donanımı yok.
MENTAL DESTEK ŞART
Dr. Ersin AFACAN
İnstagram: mental_destek

Exit mobile version