KürekEğitim

2022 Avrupa Üniversite Oyunlarının şampiyonu Yeditepe Üniversitesi

2022 Avrupa Üniversite Oyunları’nda Türkiye 22 altın, 19 gümüş ve 6 bronz madalya olmak üzere toplam 47 madalya kazanarak rekor kırdı. Oyunları, üniversiteler arasında Yeditepe Üniversitesi birincilikle tamamladı.

Yurt Dışı Konserler

Polonya’nın Lodz kentinde düzenlenen Avrupa Üniversite Oyunları’nda milli sporcular 22 altın, 19 gümüş ve 6 bronz madalya olmak üzere toplam 47 madalya kazanarak, 2018’de Portekiz’in Coimbra şehrinde elde ettiği toplamda 20 madalya başarısını geride bıraktı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’na (TÜSF) bağlı milli sporcular, Türkiye’ye döndü. Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) tarafından bu yıl Polonya’da düzenlenen Avrupa Üniversite Oyunları’nda genç milli sporcular 47 madalyanın sahibi oldu.

Polonya’nın Lodz kentinde düzenlenen organizasyonda Yeditepe Üniversitesi birinci olurken, Türkiye de 46 ülke arasında ikinci sırayı elde etti.

Toplamda 228 üniversitenin katıldığı Avrupa Üniversite Oyunları’nda 15 farklı branşta mücadele eden Türkiye; 22 altın, 19 gümüş ve 6 bronz madalya olmak üzere toplam 47 madalya kazandı.

28 Avrupa üniversitesi arasında Türkiye 2’nci oldu. 15 farklı branşta yarışan bizim üniversiteli çocuklarımız, 22 altın, 19 gümüş ve 6 bronz alarak, toplam 47 madalya kazandılar.

Şampiyon Yeditepe
Yeditepe Üniversitesi Madalyalarıyla

Türkiye Ukrayna’nın önünde şampiyonayı ikinci bitirdi

Üniversite sıralamasında birinci olan Yeditepe Üniversitesi ülke puanına etki ederek, Türkiye’yi 2020
Dünya Kürek Kupası’nı sekiz madalya ile kapatan Ukrayna’nın önünde geçirdi.

Ukrayna ulusal kürek ve kano takımı, Macaristan’ın Szeged kentinde düzenlenen 2020 Dünya Kupası’nda sekiz madalya birden kazanmıştı.

Avrupa ve eski doğu bloku ülkelerinin ana spor dallarından olan kürek branşında 2020 Dünya Kürek Şampiyonasında yarışan Ukrayna ekibinde başı iki kez Olimpiyat şampiyonu olan Yuriy Cheban çekmişti.

ÜNİVERSİTE SIRALAMASINDA YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN EKİBİ BİRİNCİ OLDU

Sıralamada ilk üçte Polonya, Türkiye ve Ukrayna oldu. Üniversiteler sıralamasında ise bizim Yeditepe Üniversitemiz birinci, Lyon Üniversitesi ikinci, Lodz üniversitesi ise üçüncü oldu.

1- Yeditepe Üniversitesi
2- Lyon Üniversitesi
3- Lodz Teknoloji Üniversitesi

ÜLKE SIRALAMASI
1- Polonya
2- Türkiye
3- Ukrayna

0:04 / 6:02

Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası İstanbul’da Gerçekleşiyor

Yeditepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyon, Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) tarafından düzenleniyor.

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu