Üst Düzey Voleybolcuların Temel Sorunu Okul Mu?

Sportif alanda zihinsel performans antrenörlüğü yapan NationalTurk yorumcusu Dr. Ersin Afacan’ın "Üst Düzey Voleybolcuların Temel Sorunu Okul mu?" başlıklı yazısı;

Üst Düzey Voleybolcuların Temel Sorunu Okul Mu?Milli voleybolcu Naz Aydemir Akyol, geçtiğimiz günlerde bir röportajında “Üst düzey spor ile eğitimi bir arada götürebilmek çok zor. MEB ve spor bakanlığı proje üretmelidir” demiş. Bunu söyleyen Naz, reklamcılık bölümü mezunu! Sultanlar Liginde ve alt liglerde benim bizzat tanıdığım voleybolcuların çoğu da üniversite mezunu.

Dolayısıyla Naz bir konu hakkında konuşurken yüzeysel değil, derinliğine düşünebilmeli ve gerçekleri fark edebilmelidir. O gerçeklerden biri profesyonel sporculuğun da öğrenciliğin de (para kazanılmamasına rağmen) meslek olduğudur. İki mesleği bir arada götürmek herkes için zor.

Türkiye’de voleybolcuların ve diğer branşlardaki profesyonel sporcuların meslekleri ile ilgili ekonomik sorunlar ve çoğu kulübün çarpık yapılanması başta olmak üzere daha ciddi sorunları var iken, çoğunluğun üniversite mezunu olduğu voleybolda en ciddi sorun okula gidememekmiş gibi konuşup üstüne bu konuda proje üretilsin demek Naz’a yakışmamış…!!
Dr. Ersin AFACAN

Exit mobile version