SporFutbolTürkiyeVideo

Amed SK’dan Süper Lig’de bir ilk

Gelecek yıl Süper Lig'de mücadele edecek Amed SK, Madagaskar Milli Takımı'nın kaptanı Rayan Raveloson'u kadrosuna kattı

Amed SK’dan Süper Lig’e ilk Madagaskarlı

Gelecek sezon Trendyol Süper Lig’de ilk kez yer alacak Amed SK, 2026/27 sezonu kadro planlaması kapsamında Madagaskar Milli Takımı’nın kaptanı Rayan Raveloson’u kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

Kulüpten yapılan duyuruda, 29 yaşındaki futbolcu ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

Ön libero başta olmak üzere sağ bek ve stoper pozisyonlarında da görev yapabilen Raveloson, transferiyle Süper Lig tarihinde forma giyecek ilk Madagaskarlı futbolcu olarak kayıtlara geçti.

48 kez Madagaskar Milli Takımı formasını giyen ve 8 gole imza atan deneyimli oyuncu, aynı zamanda ülkesinin milli takım kaptanlığını da yapıyor.

amedsk2

Güncel piyasa değeri 1 milyon euro olan Raveloson, Amedspor’a İsviçre ekibi Young Boys’tan transfer oldu.

Kariyerinde daha önce AJ Auxerre, LA Galaxy, Troyes ve Tours FC formalarını giyen Madagaskarlı futbolcu için bugüne kadar toplam 3,75 milyon Euro bonservis bedeli ödendi.

29 yaşındaki futbolcu, kariyerinin en yüksek piyasa değerine ise 2021 yılında 2 milyon euro ile ulaştı.

Öte yandan Amedspor, transfer döneminde daha önce stoper David Bates ve kanat Ermal Krasniqi’yi de kadrosuna katmıştı. Diyarbakır temsilcisi, teknik direktörlük görevine ise Besnik Hasi’yi getirmişti.

Trabzonspor, 1’e aldı, 4’e sattı

NationalTurk NL

NationalTurk NL - Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu