FutbolOrtadoğuSporTürkiye

Teknik Direktör Engin Fırat hayatını kaybetti

Lübnan’da Nejmeh SC takımını çalıştıran teknik direktör Engin Fırat, Beyrut’tan dönüşünde İstanbul Havalimanı’nda geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi

Engin Fırat, dünyanın her yerinde çalıştı

Türkiye Futbol Federasyonu acı haberi duyurdu: Lübnan Premier Lig ekiplerinden Nejmeh SC’de teknik direktörlük yapan Engin Fırat’ın Beyrut’tan Türkiye’ye dönüşü sırasında İstanbul Havalimanı’nda geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Türkiye’de Fenerbahçe, Sivasspor ve Kayseri Erciyesspor kulüplerinde yardımcı antrenörlük yapan Fırat, Karabükspor’da da sportif direktör olarak görev aldı.

Kariyerini yurt dışında sürdüren Fırat, Almanya’nın LR Ahlen, Güney Kore’nin Incheon United FC, İran’ın Saipa FC kulüplerinde yardımcı antrenörlük görevi üstlendi.

enginfirat2

İran Milli Takımı’nda yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra aynı ülkenin Gostaresh FC ve Saija FC kulüplerinde teknik direktör, ABD’nin Dallas City ile Arnavutluk’un KF Vllaznia kulüplerinde sportif direktör olarak çalıştı.

2019 ile 2020 yılları arasında Moldova, 2021 ile 2024 yılları arasında da Kenya millî takımlarında teknik direktörlük yaptı. Fırat geçen ay Lübnan kulübü Nejmeh SC’de göreve başlamıştı.

Engin Fırat’ın naaşı, yarın Antalya’nın Kemer ilçesindeki Göynük Beldesi’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Merhum Engin Fırat’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz.

Yunanistan Golden

NationalTurk NL

NationalTurk NL - Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu