TürkiyeDünyaEkonomiOrtadoğuPolitikaVideo

ABD İran Savaşı! Ulaştırma Bakanı’ndan açıklama

ABD İran Savaşı'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hürmüz Boğazı'ndaki Türk gemilerle ilgili bilgi verdi

ABD İran Savaşı! “Bir Türk gemisi geçti”

ABD İran Savaşı‘nın başlamasının ardından İran tarafından kapatılan Hürmüz Boğazı’nda tankerler beklemeye devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, savaşta geçişe izin verilmeyen Hürmüz Boğazı’ndaki Türk gemileriyle ilgili bilgi verdi.

Bakan Uraloğlu şunları söyledi:

hurmuzbogazi

“Hürmüz Boğazı’nda 15 gemimiz vardı, bir tanesini İran makamlarından İran limanını kullandığı için müsaade alıp geçirdik.”

İran tarafıyla temas halinde olmaya çalışıyoruz. 14 gemimiz bekliyor, herhangi bir problemleri şu anda yok.”

“Türkiye’nin İran’da 2 uçağı kaldı. Bir tanesi Türk Hava Yolları, bir tanesi Pegasus.”

“Bir uçak da Irak’ta kalmış durumda. Personelleri sağ salimen getirildi, herhangi bir problem yok. İlk fırsatta uçakları da oralardan alacağız.”

 

Yunanistan Golden

NationalTurk NL

NationalTurk NL - Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu