Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
En Son Haberler

Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme!

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin soruşturmada yeni adımlar atıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Zeinal Abakarov ile Engin Yücer tutuklanırken, dosyada tutuklu sayısı 8’e çıktı.

Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni gözaltılar ve tutuklama kararları dosyanın seyrini değiştirdi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov ile eski polis olan üvey babası Engin Yücer tutuklandı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 8’e yükseldi.

Zeinal Abakarov ve Engin Yücer tutuklandı

Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov, Uğurcan A. ve Zeinal’ın eski polis olan üvey babası Engin Yücer’in savcılıktaki sorgusu tamamlandı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Abakarov ile Yücer tutuklandı. Uğurcan A. ise yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gülistan Doku dosyasında 8 tutuklu var

Verilen son kararlarla birlikte soruşturmada tutuklu sayısı 8’e çıktı. Daha önce yürütülen süreçte 6 zanlı tutuklanmıştı.

Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Gülistan Doku’nun sim kartındaki verileri sildiği iddia edilen eski polis Gökhan Ertok, eski Tunceli İl Özel İdaresi çalışanı Erdoğan Elaldı, Zeinal Abakarov’un annesi Cemile Yücer, Celal Altaş, Nurşen Arıkan ve Ferhat Hanedan Güven tutuklanmıştı.

Munzur Üniversitesinin güvenlik kameralarından sorumlu Savaş G. ile Süleyman Ö. hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı kararı verilmiş, iki isim adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Mustafa Türkay Sonel ile Şükrü E’nin sorgusu sürüyor

Soruşturmada dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel ile Vali Sonel’in o dönem korumalığını yaptığı belirtilen Şükrü E’nin savcılıktaki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Dosyada gözaltına alınan isimler arasında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir’in de bulunduğu belirtildi.

Eski Vali Sonel Erzurum’a götürüldü

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçunu işlediğine ilişkin yeterli şüphe bulunduğu değerlendirilen eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ’da emniyet ekiplerince gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Sonel, kara yoluyla Erzurum’a götürüldü. Sonel’in, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgu işlemlerine başlandığı öğrenildi.

Başhekim Özdemir’in işlemleri sürüyor

İçişleri Bakanlığınca açığa alınan ve Elazığ’da gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in Erzurum’a sevk edildiği belirtilirken, dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir’in ise jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü aktarıldı.

Gülistan Doku dosyasında soruşturma çok yönlü şekilde devam ediyor.

Gülistan Doku soruşturmasında kritik gelişme

Yunanistan Golden

NationalTurk FR

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır.NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu